BBQ-burger med cheddarsaus

Enkelt
30 min.
Dropp skiver av ost og lag heller en fyldig cheddarsaus som gir deg en skikkelig saftig hamburger. Cheddarsausen går perfekt sammen med den røkte smaken av BBQ-sausen, og rødkålen gir hamburgeren ekstra krønsj og et perfekt sluttresultat. En garantert vinner på sommerens grillfester.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Cheddarsaus:

  1. Ha Flytende Melange i en liten kjele på middels sterk varme. Visp inn hvetemelet til du har en tykk melblanding som slipper kjelen.

  2. Ha i melken, litt og litt av gangen, og visp hele tiden til du har en glatt saus. Kok opp sausen og senk temperaturen til lav. Ha i revet cheddar, salt og pepper, og rør om. La osten smelte helt og visp med jevne mellomrom.

Burgere:

  1. Finhakk rødkålen.

  2. Varm opp grillen eller en stekepanne til middels sterk temperatur.

  3. Krydre hamburgerkjøttet med salt og pepper. Stek hamburgerne i 3 minutter på hver side eller til de har nådd ønsket stekegrad. Pensle hamburgerne med BBQ-saus.

  4. Varm opp hamburgerbrødene på grillen eller under grillelementet i ovnen.

  5. Anrett hamburgerne med cheddarsaus i bunn, hamburgerkjøtt og topp med rødkålen før du lukker den med hamburgerbrødtoppen.

Antall porsjoner:

  • CHEDDARSAUS:
  • 2 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 3 ss siktet hvetemel
  • 4 dl melk
  • 150 gram revet cheddar
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • BURGER:
  • 0.5 stk rødkål, liten
  • 4 stk hamburgere
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 4 ss BBQ-saus
  • 4 stk hamburgerbrød

Lignende oppskrifter

Hamburger med karamellisert løk, bacon og spicy aioli. Foto.

Hamburger med karamellisert løk, ost, bacon og spicy aioli

Middels
45 min.
Hamburger med karamellisert løk, bacon og spicy aioli. Foto.

Myke brioche hamburgerbrød

Middels
150 min.
Lakseburger. Foto.

Hjemmelaget lakseburger

Enkelt
15 min.