
Bergenske kakemenn
Slik gjør du
-
Smelt Melange i en kjele og la det avkjøle seg et par minutter.
-
Bland Melange, sukker og melk i en bolle.
-
Bland hornsaltet inn i hvetemelet og rør sammen til en jevn deig.
-
Dekk bollen med plast og la den hvile i kjøleskap i minimum to timer, eller over natten.
-
Sett ovnen på 180 grader.
-
Arbeid litt mel inn i deigen før den kjevles ut til ca. 0,5 cm tykkelse og stikk ut figurer.
-
Tips! Når du skal stikke ut kakemennene er det lurt å sette formene tettes mulig. Jo flere ganger du må kjevle ut deigen, jo seigere blir den og kakene kan få en ruglete overflate under steking
-
Legg kakene på bakeplate dekket med bakepapir og stek kakene i 8-10 minutter på midterste rille.
-
Avkjøl kakene på platen.
-
Kakene kan spises som de er eller dekoreres med sjokolade eller konditorfarge. Dekorering med konditorfarge kan du gjøre ved å bruke trepinner eller enden av fyrstikker
-
Tips! Har du ikke tid til å lage deig samme dag som den skal brukes? Kakemenndeig kan fint oppbevares flere dager i kjøleskapet.
-
TIPS: Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Antall porsjoner:
- 150 gram Melange
- 300 gram sukker
- 2 dl melk
- 2 ts hornsalt
- 800 gram siktet hvetemel + mel til utbaking
Produkter i oppskriften
