Boeuf Bourguignon er en klassisk og kraftig biffgryte, kjent som husmannskost i Frankrike. Det er mulig navnet antyder at dette er en komplisert rett å lage, men det mest kompliserte er faktisk navnet. For å lage gryten er en enkel oppgave. Alt du trenger er litt tålmodighet mens du venter på at det seige kjøttet forvandles til myke og møre kjøttbiter som smelter i munnen, men da kan du selvfølgelig gjøre noe helt annet i mellomtiden. Retten kan fint tilberedes dagen før og varmes opp. Da smaker den faktisk ekstra godt.

Ingredienser

4 porsjon

800 gram grytekjøtt av storfe i biter (høyrygg eller bog)
1 ts salt
0.5 ts pepper
3 dl kjøttbuljong
4 dl rødvin
1 stk laurbærblad
1 ts tørket timian
5 stk sjalottløk
2 stk gulrot
150 gram bacon
200 gram sjampinjong

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Sigrun Ertzeid

    Herlig gryte. Det beste med den, er at den kan lages NESTEN ferdig dagen før den skal serveres: Når kjøttet har putret i ovnen i 1,5 time, har jeg hatt oppi resten – vel å merke uten å koke videre da – og avkjølt gryten for så å koke en halv time før servering NESTE dag. Kan det bli enklere? Her synes vi også det er godt å runde av smaken med litt sødme, f.eks. med ripsgele. Takk for oppskrift😀

    • Cecilie,

      Takk til deg også, Sigrun! Dette høres ut som et supert tips som vi skal prøve ut å lage gryten dagen før. Og ingenting smaker bedre enn litt syrlig rispgelé til. God middag, og lykke til med matlagingen 😊

  • Bente

    Passer det med ris istedenfor poteter til denne retten?

    • cecilie

      Hei Bente! Vi tror at ris passer ypperlig til denne biffgryten. Lykke til, og fortell oss gjerne hvordan det smakte hvis du lager denne! 🙂

  • Pia Blessing

    Det står 4 dl rødvin, men når skal den tilsettes?

    • Karina

      Hei Pia. Rødvinen skal tilsettes sammen med buljongen, laubærblad og timian i steg nummer 6, etter kjøttet er brunet og før man setter kjøttet inn i ovnen.