Bondekaker

Middels
90 min.
Bondekaker er flate og runde skårne kaker med tydelige biter av mandler i. Oppskriften kom til Norge fra Sverige etter krigen, og vi finner den for første gang i Gyldendals store kokebok fra 1989. Kakene er fortsatt populære både i hjemlandet Sverige og i Danmark. Denne oppskriften gir ca. 80 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Visp Melange og sukker til du har en lys og luftig krem.

  2. Rør inn sirup. Tilsett krydder og finhakkede mandler, og finhakket sukat om du ønsker det.

  3. Rør sammen mel og natron, og tilsett det til deigen. Arbeid deigen raskt sammen.

  4. Del deigen i to og trill to pølser cirka 20 cm lange. Form pølsene slik at de får en litt rektangulær form når de skjæres opp. La deigpølsene ligge kaldt til de er harde.

  5. Sett ovnen på 200 grader.

  6. Skjær tykke skiver av deigen med en tynn kniv. Legg kakene på en bakeplate dekket med bakepapir.

  7. Stek bondekakene ved 200 grader i 7-8 minutter, midt i ovnen.

  8. Avkjøl kakene på platen.

  9. Tips! Kakene kan tilpasses ved bruk av lys- eller mørk sirup. Ved bruk av lys sirup blir kakene litt lysere og med litt mindre smak enn ved bruk av mørk sirup.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

siruppsnipper oppskrift

Sirupssnipper

Middels
60 min.
oppskrift på kanelstenger

Kanelstenger

Middels
40 min.
oppskrift på brune pinner julekake

Brune Pinner

Middels
40 min.