Bordstabelbakkels

Middels
30 min.
Bordstabelbakkels er en av de få tradisjonelle julekakene som faktisk har norsk opprinnelse. De avlange kakene har en stripe mandelmasse som pynter opp, og skal stables fint når de serveres. Bakkels er i utgangspunktet en betegnelse på mindre bakverk som gjerne blir stekt i smult, mens bordstabelbakkelsene kjevles ut og stekes i ovn. Oppskriften gir cirka 70 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Visp egg og sukker til eggedosis.

  2. Tilsett fløten.

  3. Smuldre Melange og hvetemel, og bland dette sammen med eggedosisen. Sett deigen kjølig i et par timer.

  4. Halvpisk eggehvitene og bland i melis og de malte mandlene.

  5. Kjevle deigen tynt, ca. 2 mm. Skjær ut lengder med bakkelssporer 2-3 cm brede og 10-12 cm lange kaker. Legg dem forsiktig på stekeplate dekket med bakepapir.

  6. Legg en tynn stripe med mandelmasse midt på.

  7. Stek kakene i stekeovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, midt i ovnen.

  8. Avkjøl kakene på en rist etter steking.

Antall porsjoner:

  • KAKER:
  • 1 stk egg
  • 125 gram sukker
  • 1 ss kremfløte
  • 125 gram Melange
  • 250 gram hvetemel (ca. mengde)
  • MANDELMASSE:
  • 2 stk eggehviter
  • 125 gram melis
  • 150 gram mandler, skålede og malte

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Sjakkruter. Foto.

Sjakkruter

Enkelt
35 min.
oppskrift på berlinerkranser

Berlinerkranser

Middels
60 min.
Pepperkaker

Pepperkaker

Enkelt
60 min.