Brune Pinner

Middels
40 min.
Brune pinner er avlange kaker som smaker av sirup og kanel. De er en av de enkleste julekakene å lage, og for mange en av de syv slagene som skal bakes til jul. De kalles også karamellpinner, eller kolakaker på svensk, og er svært gode å dyppe i kaffen. Denne oppskriften gir ca. 50 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp ovnen til 180 grader.

  2. Pisk 200 gram Melange og sukker til blandingen er kremaktig. Tilsett de øvrige ingrediensene og arbeid deigen sammen.

  3. Del deigen i 6 emner som trilles til pølser som legges på to bakeplater dekket med bakepapir. Lengdene skal ligge på tvers på bakeplatene.

  4. Trykk pølsene flate og pensle med eggehvite. Dryss med perlesukker og mandler.

  5. Bak i 10-12 minutter på midterste rille.

  6. Skjær lengdene i cirka 2 centimeter brede kaker på skrå, mens de enda er varme og ligger på stekeplaten. Legg dem deretter på rist.

Antall porsjoner:

  • 200 gram Melange - klassikeren siden 1919
  • 200 gram brunt sukker
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss mørk sirup
  • 1 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 300 gram hvetemel
  • PYNT:
  • 1 stk eggehvite
  • 1 dl mandler, finhakkede
  • 1 dl perlesukker

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

oppskrift på kanelstenger

Kanelstenger

Middels
40 min.
siruppsnipper oppskrift

Sirupssnipper

Middels
60 min.

Pepperkaker

Enkelt
60 min.