Brune Pinner


40 min.

Brune pinner er avlange kaker som smaker av sirup og kanel. De er en av de enkleste julekakene å lage, og for mange en av de syv slagene som skal bakes til jul. De kalles også karamellpinner, eller kolakaker på svensk, og er svært gode å dyppe i kaffen. Denne oppskriften gir ca. 50 kaker.

Ingredienser

  • 200 gram Melange
  • 200 gram brunt sukker
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss mørk sirup
  • 1 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 300 gram hvetemel
  • PYNT:
  • 1 stk eggehvite
  • 1 dl mandler, finhakkede
  • 1 dl perlesukker

Slik gjør du

  • Varm opp ovnen til 180 grader.

  • Pisk 200 gram Melange og brunt sukker til blandingen er kremaktig.

  • TIPS: Brunt sukker blir lett hardt om det utsettes for luft, for eksempel i en åpnet pakning. Det er derfor lurt å oppbevare det i en lufttett boks. Har sukkeret alt blitt hardt kan du legge det i en boks sammen med en brødskive et par dager før du skal bake – da vil det bli mykt igjen. 
  • Rør inn eggeplomme og mørk sirup. Du kan også bruke lys sirup om du ønsker det. Dette vil gi en litt mildere smak.

  • Bland sammen alt det tørre: kanel, vaniljesukker, natron og hvetemel og sikt inn i deigen. Ved å blande ingrediensene sammen på forhånd sikrer at krydder og natron fordeler seg jevnt i deigen.

  • Del deigen i 6 emner som trilles til pølser.

  • Legg pølsene over på to bakeplater dekket med bakepapir.

  • Trykk pølsene flate slik at de er ca. 5-7 cm brede. Kakene vil heve litt under steking, så sørg for at de har noen centimeters avstand i mellom seg.

  • Pensle med eggehvite og dryss med perlesukker og hakkede mandler.

  • Bak i 10-12 minutter på midterste rille, på over- og undervarme.

  • Skjær lengdene i cirka 2 centimeter brede kaker på skrå, mens de enda er varme og ligger på stekeplaten. Legg dem deretter på rist til avkjøling.