Brytebrød med hvitløk
Dette er en hjemmelaget og luftig variant av det tradisjonelle hvitløksbrødet. Brytebrød med hvitløk er enkelt å lage, og passer godt til både salat, pastaretter og supper.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Ha hvetemel, tørrgjær, salt, lunkent vann og Flytende Melange i en bakebolle.
Elt deigen i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til den er smidig og slipper bakebollen, cirka 10 minutte
Dekk til bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 1 time, eller til deigen har doblet i størrelse.
Pensle en paiform på 26 centimeter med Flytende Melange.
Del deigen den i 8 like store emner. Trill emnene runde og legg dem tett inntil hverandre i paiformen. Legg en i midten og resten rundt i en sirkel.
Dekk brytebrødet med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
Varm opp stekeovnen til 225 grader.
Finhakk hvitløk og persille.
Varm opp en kjele på middels varme med 2 dl Flytende Melange og tilsett hvitløk og persille. La det småkoke på lav varme i 2 minutter.
Pensle brytebrødet med hvitløksmargarinen.
Stek på midterste rille i 15 minutter, til brytebrødet har en fin og gyllen farge.
Avkjøl brytebrødet på en rist i 10 minutter før servering.
Kommentarer