Brytebrød med soltørkede tomater og mozzarella
Dette er brytebrødet for deg som er glad i mye smak. Fylt med soltørkede tomater og mozzarella, får du et brytebrød som både passer som tilbehør til middagen eller som en rett i seg selv til tapasbordet.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Ha hvetemel, tørrgjær, salt, lunkent vann og Flytende Melange i en bakebolle.
Elt deigen i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til den er smidig og slipper bakebollen, cirka 10 minutter.
Dekk til bollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 1 time, eller til deigen har doblet i størrelse.
Pensle en paiform på 26 centimeter med Flytende Melange.
Del mozzarellaen i små biter. Sil av oljen på de soltørkede tomatene og del dem i små biter.
Dryss litt mel over kjøkkenbenken. Kjevle ut deigen til et rektangel som er cirka 2 cm tykk. Dryss over 2/3 av mozzarellaen og de soltørkede tomatene.
Kna deigen sammen og del den i 8 like store emner. Trill emnene runde og legg dem inntil hverandre i paiformen. Legg en på midten og resten rundt i en sirkel.
Dekk brytebrødet med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
Varm opp stekeovnen til 225 grader.
Pensle brytebrødet med et sammenvispet egg.
Dryss over resten av soltørkede tomater og mozzarella og dytt dem litt ned i deigen.
Stek brytebrødet på midterste rille i stekeovnen i cirka 15 minutter, eller til det har fått en fin og gyllen farge.
Avkjøl brytebrødet på en rist i 10 minutter før servering.
Kommentarer