Chiliglasert svinenakke med pannestekte poteter


150 min.

Svinenakke er selveste entrecoten på grisen, og er med sin fine marmorering en av de mest saftige og smakfulle delene. Alt du trenger for å lykkes med denne retten, er litt krydder og god tid i ovnen på lav temperatur.

Ingredienser

  • CHILIMARINADE:
  • 1 stk chili (rød, habanero eller annen type)
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss sukker
  • 1 ts eddik
  • 0.5 dl Flytende Melange
  • SVINENAKKE:
  • 1 kilo benfri svinenakke
  • 2 dl vann
  • PANNESTEKTE POTETER:
  • 0.5 dl Flytende Melange
  • 400 gram små poteter (f.eks. amandine eller morene)
  • 1 ss timian
  • 1 ts salt
  • SAUS:
  • 1 dl fløte
  • 1 ss soyasaus

Slik gjør du

  • Chilimarinade:

  • Varm opp ovnen til 125 grader, så den er klar til svinenakken.

  • Bruk en blender eller stavmikser og bland sammen chili, hvitløk, sukker, eddik og Flytende Melange.

  • Her kan du selv velge styrke på marinaden ved å gå for en mild chili eller sterkere varianter som habanero eller rawit.

  • Svinenakke:

  • Ha svinenakken i en ildfast form og fordel marinaden jevnt over svinenakken.

  • Hell vannet over i formen og sett et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttet. Har du ikke steketermometer, kan du beregne ca. 2 timer steketid.

  • Når det gjenstår ca. 30 minutter av svinenakken, kan du begynne å lage potetene.

  • Pannestekte poteter:

  • Varm opp en stekepanne på middels varme med Flytende Melange. Ha poteter, timian og salt i stekepannen. Stek potetene møre, ca. 15 minutter på hver side.

  • Ta ut svinenakken når den har en kjernetemperatur på 64 grader.

  • Hell saften fra formen over i en liten kjele og la svinenakken hvile mens du lager saus.

  • Saus:

  • Kok opp kjøttsaften i kjelen og la det koke i ca. 5 minutter.

  • Tilsett fløte og soyasaus og gi sausen en rask oppkok før servering.

  • Server svinenakken med pannestekte poteter og saus.