
Delfiakake
Slik gjør du
-
Lag sterk kaffe og sett den til side.
-
Ha delfiafett i en kjele på svak varme til den så vidt er smeltet.
-
Tilsett sjokolade og la den smelte sammen med fettet. Sett til side og la blandingen avkjøle seg litt.
-
Pisk egg og sukker til eggedosis.
-
Rør inn smeltet delfiafett og sjokolade – litt av gangen. Sjokolademassen skal være blank og seig når alt er vispet inn.
-
Tilsett så 4 ss sterk kaffe og bland alt godt sammen.
-
Kle en form med aluminiumsfolie. Legg sjokolademassen lagvis med kjeks, marsipan og gelétopper i formen. Sjokolademasse nederst og øverst.
-
Sett Delfiakaken kjølig til den er stiv, gjerne over natten.
-
Pynt kaken med gelétopper, sjokoladetopper og eventuelt marsipan eller seigmenn etter ønske.
-
Dekk kaken til og oppbevar den kjølig til den skal spises.
-
Tips! Om du ikke får tak i Per-kjeks kan du erstatte disse med annen søt kjeks som Marie-kjeks.
Antall porsjoner:
- 250 gram kokesjokolade
- 4 ss sterk kaffe
- 250 gram Delfia
- 2 stk egg
- 3 ss sukker
- 0.5 pk søt kjeks (f.eks. Per-kjeks)
- 200 gram marsipan
- 200 gram geletopper
- sjokoladetopper
- seigmenn
Produkter i oppskriften
