Delfiakake


30 min.

For mange er denne mektige konfektkaken en klassiker som hører julen til. Kjeks, marsipan og geletopper legges lagvis med sjokolademasse mellom lagene. Delfiakake er enkelt å lage, den krever ingen steketid, bare å stå kjølig.

Ingredienser

  • 250 gram kokesjokolade
  • 4 ss sterk kaffe
  • 250 gram Delfia
  • 2 stk egg
  • 3 ss sukker
  • 0.5 pk søt kjeks (f.eks. Per-kjeks)
  • 200 gram marsipan
  • 200 gram geletopper
  • sjokoladetopper
  • seigmenn

Slik gjør du

  • Lag sterk kaffe og sett den til side.

  • Ha delfiafett i en kjele på svak varme til den så vidt er smeltet.

  • Tilsett sjokolade og la den smelte sammen med fettet. Sett til side og la blandingen avkjøle seg litt.

  • Pisk egg og sukker til eggedosis.

  • Rør inn smeltet delfiafett og sjokolade – litt av gangen. Sjokolademassen skal være blank og seig når alt er vispet inn.

  • Tilsett så 4 ss sterk kaffe og bland alt godt sammen.

  • Kle en form med aluminiumsfolie. Legg sjokolademassen lagvis med kjeks, marsipan og gelétopper i formen. Sjokolademasse nederst og øverst.

  • Sett Delfiakaken kjølig til den er stiv, gjerne over natten.

  • Pynt kaken med gelétopper, sjokoladetopper og eventuelt marsipan eller seigmenn etter ønske.

  • Dekk kaken til og oppbevar den kjølig til den skal spises.

  • Tips! Om du ikke får tak i Per-kjeks kan du erstatte disse med annen søt kjeks som Marie-kjeks.