Delfiakake


30 min.

Delfiakake er en mektig konfektkake hvor kjeks, marsipan og geletopper legges lagvis med sjokolademasse, og for mange er dette en klassiker som hører julen til. Oppskriften på Delfiakake kommer fra Margarincentralens Husmortjeneste som ble opprettet i 1949. Kaken ble så populær at Sæthres Kjeksfabrikk laget en spesialtilpasset kjeks til kaken kalt «Per» som fortsatt er i salg i dag.

Ingredienser

  • 250 gram kokesjokolade
  • 4 ss sterk kaffe
  • 250 gram Delfia
  • 2 stk egg
  • 3 ss sukker
  • 0.5 pk søt kjeks (f.eks. Per-kjeks)
  • 200 gram marsipan
  • 200 gram geletopper
  • sjokoladetopper
  • seigmenn

Slik gjør du

  • Lag sterk kaffe og sett den til side.

  • Ha delfiafett i en kjele på svak varme til den så vidt er smeltet.

  • Tilsett sjokolade og la den smelte sammen med fettet. Sett til side og la blandingen avkjøle seg litt.

  • Pisk egg og sukker til eggedosis.

  • Rør inn smeltet delfiafett og sjokolade – litt av gangen. Sjokolademassen skal være blank og seig når alt er vispet inn.

  • Tilsett så 4 ss sterk kaffe og bland alt godt sammen.

  • Kle en form med aluminiumsfolie. Legg sjokolademassen lagvis med kjeks, marsipan og gelétopper i formen. Sjokolademasse nederst og øverst.

  • Sett Delfiakaken kjølig til den er stiv, gjerne over natten.

  • Pynt kaken med gelétopper, sjokoladetopper og eventuelt marsipan eller seigmenn etter ønske.

  • Dekk kaken til og oppbevar den kjølig til den skal spises.

  • Tips! Om du ikke får tak i Per-kjeks kan du erstatte disse med annen søt kjeks som Marie-kjeks.