
Doble sjokoladeflarn
Slik gjør du
Havreflarn:
-
Varm opp stekeovnen til 190 grader.
-
Smelt Melange i en liten kjele eller i mikrobølgeovnen.
-
Ha havregryn i en bolle og hell smeltet Melange over. La det svelle i cirka 5 minutter.
-
Ha egg og sukker i en kjøkkenmaskin og pisk til eggedosis.
-
Rør eggedosisen inn i havregrynblandingen. Tilsett bakepulver og rør inn hvetemel litt etter litt til alt er godt blandet sammen.
-
Kle en stekeplate med bakepapir og fordel en teskje røre og utover stekeplaten. Ha god avstand mellom kakene ettersom røren flyter utover under steking.
-
Stek havreflarnene på midterste rille i 6-8 minutter, til de er gylne og sprø.
-
Avkjøl på en rist.
Sjokoladefyll:
-
Ha mørk kokesjokolade og Delfia i en liten kjele og varm opp på middels svak varme til det har smeltet.
-
Hell sjokoladeblandingen over i en litt dyp tallerken.
-
Fordel en teskje sjokolade over bunnen på halvparten av havreflarnene, og sett to og to havreflarn sammen.
-
Dypp deretter kanten av den doble kjeksen i sjokolade.
-
La de avkjøles på en rist til sjokoladen har stivnet.
-
TIPS: Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Antall porsjoner:
- HAVREFLARN:
- 100 gram Melange
- 100 gram havregryn
- 1 stk egg
- 120 gram sukker
- 1 ts bakepulver
- 100 gram siktet hvetemel
- SJOKOLADEFYLL:
- 200 gram mørk kokesjokolade
- 50 gram Delfia