Doble sjokoladeflarn


45 min.

Havreflarn er en klassisk julekake, og den søte vrien med doble sjokoladeflarn har de siste årene seilt opp som en favoritt hos mange. Doble sjokoladeflarn er både søte og knasende sprø, og egner seg spesielt godt som julekake for deg som er glad i sjokolade. Oppskriften gir cirka 12 sjokoladeflarn.

Ingredienser

  • HAVREFLARN:
  • 100 gram Melange
  • 100 gram havregryn
  • 1 stk egg
  • 120 gram sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 100 gram siktet hvetemel
  • SJOKOLADEFYLL:
  • 200 gram mørk kokesjokolade
  • 50 gram Delfia

Slik gjør du

  • Havreflarn:

  • Varm opp stekeovnen til 190 grader.

  • Smelt Melange i en liten kjele eller i mikrobølgeovnen.

  • Ha havregryn i en bolle og hell smeltet Melange over. La det svelle i cirka 5 minutter.

  • Ha egg og sukker i en kjøkkenmaskin og pisk til eggedosis.

  • Rør eggedosisen inn i havregrynblandingen. Tilsett bakepulver og rør inn hvetemel litt etter litt til alt er godt blandet sammen.

  • Kle en stekeplate med bakepapir og fordel en teskje røre og utover stekeplaten. Ha god avstand mellom kakene ettersom røren flyter utover under steking.

  • Stek havreflarnene på midterste rille i 6-8 minutter, til de er gylne og sprø.

  • Avkjøl på en rist.

  • Sjokoladefyll:

  • Ha mørk kokesjokolade og Delfia i en liten kjele og varm opp på middels svak varme til det har smeltet.

  • Hell sjokoladeblandingen over i en litt dyp tallerken.

  • Fordel en teskje sjokolade over bunnen på halvparten av havreflarnene, og sett to og to havreflarn sammen.

  • Dypp deretter kanten av den doble kjeksen i sjokolade.

  • La de avkjøles på en rist til sjokoladen har stivnet.