Døler

Middels
30 min.
Døler er lette og porøse kaker med lange tradisjoner i Norge. Det er lettvinte julekaker å lage, og de holder seg gode lenge. Døler har en karakteristisk smak av mandler, og potetmel og kremfløte i deigen gjør at kakene får den spesielle og lette konsistensen. Kaken har sannsynligvis fått navnet fra et dalføre, og har vært kjent siden 1800-tallet. Oppskriften gir ca. 40 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Skåld og finhakk mandlene.

  2. Visp Melange og sukker til det er hvitt og kremaktig.

  3. Pisk fløten stiv.

  4. Tilsett mandler og pisket fløte i smør- og sukkerblandingen.

  5. Sett deigen med to teskjeer på en bakeplate dekket med bakepapir.

  6. Sikt på potetmel, hvetemel og vaniljesukker. Arbeid deigen raskt sammen.

  7. Stek i stekeovn ved 200 grader i 8-10 minutter, midt i ovnen, til kakene er gylne. Avkjøl kakene på rist.

Antall porsjoner:

  • 200 gram mandler, skåldede og finhakkede
  • 200 gram Melange
  • 200 gram sukker
  • 2 dl fløte
  • 125 gram potetmel
  • 240 gram hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Brune pinner i stabel på fjøl

Brune Pinner

Middels
40 min.
mandelmakroner oppskrift

Mandelmakroner

Middels
30 min.
julekaker

Glutenfrie pepperkaker

Enkelt
30 min.