Donuts med glasur

Middels
120 min.
Saftige og luftige donuts med glasur har lenge vært populært i USA, og nå har resten av verden fått øynene opp for det deilige bakverket. Donuts er like søte å se på som de smaker, og kan varieres i det uendelige med farget glasur og deilig strøssel. Oppskriften gir cirka 8 store donuts.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Donuts:

Bland sammen mel, sukker, tørrgjær, vaniljesukker, kardemomme og bakepulver i en kjøkkenmaskin med eltekrok på middels lav hastighet.

Tilsett egg og melk. Skru opp hastigheten til høy og la deigen elte i 5 minutter.

Tilsett romtemperert Melange i terninger og la deigen elte i ytterligere 5 minutter.

Dekk til bollen med plast og la deigen heve til den har doblet i størrelse. Dette tar cirka 1 time.

Dryss litt mel over kjøkkenbenken og ha deigen over på benken.

Kjevle ut deigen til den er omtrent 2 cm tykk. Bruk en donututstikker til å forme donuts. Har du ikke utstikker, kan du bruke en kopp eller et glass og deretter skjære ut hull i midten.

Dekk til donutsene med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.

Smelt Flott matfett i en vid kjele med høye kanter på middels høy varme. Om du har et termometer, så skal fettet holde 170 grader.

Obs! Ha alltid et tettsluttende lokk og gode grytekluter i nærheten når du frityrsteker.

Bruk en stekespade for å løfte donuten forsiktig opp i gryten. Friter donuten gyllen på begge sider, cirka 20-30 sekunder på hver side. Friterer du for lenge blir donuten tørr.

Legg donutene på en rist med kjøkkenpapir og la de avkjøle før du pynter.

Melisglasur:

Bland sammen melis, vann og sitronsaft. Tilsett konditorfarge om du ønsker farget glasur.

Fordel melisglasur over donutene og pynt gjerne med litt kakestrøssel.

Antall porsjoner:

  • DONUTS:
  • 13 dl siktet hvetemel + ekstra til utbaking
  • 4 ss sukker
  • 1 pose tørrgjær (12 gram)
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts bakepulver
  • 4 stk egg
  • 2 dl melk, romtemperert
  • 100 gram Melange
  • 1 pk Flott matfett
  • MELISGLASUR:
  • 3 dl melis
  • 2 ss vann
  • 1 ss sitronsaft
  • Konditorfarge og kakestrøssel om ønskelig

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Flott matfett

Lignende oppskrifter

Kakedeig i iskjeks. Foto.

Kakedeig i iskjeks

Enkelt
10 min.
Sjokoladekake i langpanne med strøssel. Foto.

Sjokoladekake i langpanne

Enkelt
55 min.
Popcornkake med karamellsaus. Foto.

Popcornkake med salt karamellkrem

Avansert
120 min.