Saftige og luftige donuts med glasur har lenge vært populært i USA, og nå har resten av verden fått øynene opp for det deilige bakverket. Donuts er like søte å se på som de smaker, og kan varieres i det uendelige med farget glasur og deilig strøssel. Oppskriften gir cirka 8 store donuts.

Ingredienser

1 porsjon

Donuts

13 dl siktet hvetemel + ekstra til utbaking
4 ss sukker
1 pose tørrgjær (12 gram)
2 ts vaniljesukker
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver
4 stk egg
2 dl melk, romtemperert
100 gram Melange

Melisglasur

3 dl melis
2 ss vann
1 ss sitronsaft

Konditorfarge og kakestrøssel om ønskelig

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Julia

    Er dem saftige og myke? Blir die fort tørre? Hvordan lagre dem for at dem holder seg luftig ?

    • Anne Cathrine

      Hei Julia! Som med de fleste donuts er de aller best når de er nystekte. De kan oppbevares i en plastpose et par dager, men egner seg også godt til å fryses ned. Da er det best om de fryses ned mens de er helt ferske.
      Lykke til med bakingen 😊

  • Emilie

    Kan man lage det uten kjøkken maskin?

    • Cecilie

      Hei Emilie. Ja, det kan du, men det er enklere med maskin fordi deigen skal eltes i 10 minutter. Det er ikke noe i veien for at du kan gjøre dette for hånd. Med nok kraft i hendene og en smule tålmodighet går det nok bra, lykke til! 🙂

  • Linn Manneråk

    Så enkelt og godt!!