
Donuts med glasur
Slik gjør du
Donuts:
Bland sammen mel, sukker, tørrgjær, vaniljesukker, kardemomme og bakepulver i en kjøkkenmaskin med eltekrok på middels lav hastighet.
Tilsett egg og melk. Skru opp hastigheten til høy og la deigen elte i 5 minutter.
Tilsett romtemperert Melange i terninger og la deigen elte i ytterligere 5 minutter.
Dekk til bollen med plast og la deigen heve til den har doblet i størrelse. Dette tar cirka 1 time.
Dryss litt mel over kjøkkenbenken og ha deigen over på benken.
Kjevle ut deigen til den er omtrent 2 cm tykk. Bruk en donututstikker til å forme donuts. Har du ikke utstikker, kan du bruke en kopp eller et glass og deretter skjære ut hull i midten.
Dekk til donutsene med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
Smelt Flott matfett i en vid kjele med høye kanter på middels høy varme. Om du har et termometer, så skal fettet holde 170 grader.
Obs! Ha alltid et tettsluttende lokk og gode grytekluter i nærheten når du frityrsteker.
Bruk en stekespade for å løfte donuten forsiktig opp i gryten. Friter donuten gyllen på begge sider, cirka 20-30 sekunder på hver side. Friterer du for lenge blir donuten tørr.
Legg donutene på en rist med kjøkkenpapir og la de avkjøle før du pynter.
Melisglasur:
Bland sammen melis, vann og sitronsaft. Tilsett konditorfarge om du ønsker farget glasur.
Fordel melisglasur over donutene og pynt gjerne med litt kakestrøssel.
Antall porsjoner:
- DONUTS:
- 13 dl siktet hvetemel + ekstra til utbaking
- 4 ss sukker
- 1 pose tørrgjær (12 gram)
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts kardemomme
- 1 ts bakepulver
- 4 stk egg
- 2 dl melk, romtemperert
- 100 gram Melange
- 1 pk Flott matfett
- MELISGLASUR:
- 3 dl melis
- 2 ss vann
- 1 ss sitronsaft
- Konditorfarge og kakestrøssel om ønskelig