Eckernførdekaker

Middels
35 min.
Denne julekaken består av en tynn mørdeigsbunn som blir dekket med et lag sprø marengs. Konsistensen skal være lett og delikat. Oppskriften gir ca. 35 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kaker:

  1. Pisk romtemperert Melange sammen med melis til blandingen er hvit og skummende.

  2. Tilsett eggeplommene, en og en av gangen. Ha i sitronskallet,og sikt på hvetemelet.

  3. Arbeid deigen raskt sammen til den er jevn og fin. La den stå kjølig et par timer.

  4. Kjevle ut deigen tynt, 2-3 mm og stikk ut kaker med et lite glass. Legg kaken på en bakeplate dekket med bakepapir.

Glasur:

  1. Varm opp ovnen til 180 grader.

  2. Pisk eggehvitene stive. Sikt sammen melis og vaniljesukker, og vend det forsiktig inn i eggehvitene.

  3. Smør et lag av marengsen på hver kake.

  4. Stek i ovnen i 15-18 minutter på nederste rille.

  5. Kakene er ferdige når bunnen er sprø og marengsen gyllen.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

Sjakkruter. Foto.

Sjakkruter

Enkelt
35 min.
Krumkaker. Foto.

Krumkaker

Middels
30 min.

Pepperkaker

Enkelt
60 min.