Enkel kokoskake

Enkelt
75 min.
Unn deg litt ekstra hverdagskos med denne enkle formkaken med nydelig smak av kokos. Den er fin å ta med seg i nistepakken på tur, eller når du er fysen på noe godt til kaffen. 1 porsjon er nok til en brødform på cirka 2 liter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kake:

  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Pensle en brødform (på cirka 2 liter) med litt Flytende Melange og kle den med bakepapir.

  2. Pisk sammen egg, kokosmelk og vaniljeekstrakt i en bolle.

  3. Sikt hvetemel og bakepulver sammen i en annen bolle. Rør inn sukker, salt, limeskall og kokosmasse.

  4. Lag en fordypning i midten av bollen med de tørre ingrediensene og hell over eggeblandingen. Bland alt forsiktig til du har en jevn røre.

  5. Rør til slutt inn Flytende Melange.

  6. Hell kakerøren over i brødformen og stek på rist nederst i ovnen i cirka 55-60 minutter. Sjekk med kakepinne om kaken er ferdig stekt. Når pinnen er ren er kaken klar. Avkjøl noen minutter i formen før kaken løftes ut og avkjøles på rist.

Glasur:

  1. Rør sammen siktet melis og limesaft. Tilsett litt og litt vann til du har en tykk og fin glasur.

  2. Hell glasuren over den avkjølte formkaken og dryss over kokos og limeskall til pynt om du ønsker det.

Antall porsjoner:

  • Kake:
  • 2 stk egg
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 ts vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker)
  • 300 gram hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 200 gram sukker
  • 0.25 ts salt
  • 1 ts revet limeskall
  • 100 gram kokosmasse
  • 100 gram Flytende Melange
  • GLASUR:
  • 200 gram melis
  • 1 ts limesaft
  • 2 ts vann
  • 20 gram kokosflak eller kokosmasse til pynt (kan sløyfes)
  • 1 ts limeskall til pynt (kan sløyfes)

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Verdens beste vafler

Verdens beste vafler

Enkelt
30 min.
Klassisk eplekake. Foto.

Eplekake

Enkelt
50 min.
Muffins med glasur og bær

Saftige lyse muffins

Enkelt
40 min.