Enkel melisglasur

Enkelt
5 min.
Denne enkle melisglasuren fungerer godt til både muffins, kaker og gjærbakst. I denne oppskriften har vi tilsatt litt sitronsaft som gjør at glasuren får en friskere smak og lysere i fargen. Den kan også tilsettes konditorfarge for å gi ønsket farge på glasuren, eller smakstilsetninger som litt kakao for å lage en enkel sjokoladeglasur.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Bland sammen melis, vann og sitronsaft.

  2. Virker melisglasuren for tørr kan du tilsette litt mer vann. Pass på mengden og tilsett aldri mer enn 1 ts av gangen, ellers risikerer du at glasuren fort blir for flytende.

  3. Om du ønsker farget glasur kan du tilsette konditorfarge.

  4. Fordel melisglasuren over muffins, kake eller annen bakst.

Antall porsjoner:

  • 3 dl melis
  • 2 ss vann
  • 1 ss sitronsaft

Lignende oppskrifter

Sveitsisk smørkrem

Sveitsisk marengssmørkrem

Middels
30 min.
Tysk smørkrem glasur

Tysk smørkrem

Enkelt
20 min.
Kremostglasur med hvit sjokolade

Kremostglasur med hvit sjokolade

Enkelt
15 min.