Enkel tacopai


60 min.

I en tacopai samler du alle de gode smakene fra taco og pai i én og samme form. Topp tacopaien med frisk rømme og salsa, og du har raskt en kandidat til den nye fredagsfavoritt eller helgemiddagen.

Ingredienser

  • 2 ss Flytende Melange
  • 800 gram kjøttdeig
  • 1 pose tacokrydder
  • 1 dl vann
  • 1 stk løk
  • 1 stk paprika
  • 340 gram mais (1 liten boks)
  • 1 ss Flytende Melange (til pensling av paiform)
  • 1 stk paibunn
  • 200 gram revet ost
  • 300 gram rømme
  • 230 gram salsa

Slik gjør du

  • I denne oppskriften bruker vi ferdig paideig, men du kan også lage deigen selv. Paideigen trenger litt tid til å sette seg, så du kan gjerne lagge denne dagen i forveien. Oppskrift og gode tips til hjemmelaget paideig finner du her.

  • Varm opp stekeovnen til 200 grader.

  • Varm opp en stekepanne på middels varme med Flytende Melange. Stek kjøttdeigen i rundt 5 minutter, til den er gjennomstekt.

  • Tilsett tacokrydder og vann, og la det småkoke i 2-3 minutter.

  • Finhakk løk og paprika. Hell vannet av boksen med mais.

  • Pensle en paiform. Legg oppi paibunnen. Fyll med kjøttdeig, løk, paprika og mais, og topp med revet ost.

  • Stek tacopaien på midterste rille i 30-40 minutter, til paibunnen er sprø og gyllen.

  • Server med rømme og salsa, og med en grønn salat om du ønsker det.