Fastelavnsboller med bringebærkrem

Middels
250 min.
Saftige fastelavnsboller med nydelig bringebærkrem blir garantert en suksess på fastelavnssøndag. Ved å elte i kald Melange til slutt, blir deigen smidig og lett å jobbe med, og de ferdige fastelavnsbollene store og luftige. Bare prøv, så skal du se! En porsjon gir ca. 16 boller.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha alle ingredienser, med unntak av Melange, i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 15 minutter.

  2. Tilsett kald Melange i terninger og elt i 15 minutter til.

  3. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 1,5 time.

  4. Del deigen i 16 like store emner. Trill ut emnene til boller og la de etterheve under klede i 1 time.

  5. Varm opp ovnen til 175 grader.

  6. Pensle bollene med egg og stek i 20 minutter på 175 grader. La bollene avkjøle på en rist.

  7. Tin bringebærene.

  8. Pisk kremfløte og vaniljesukker til kremfløten er stiv. Tilsett bringebærene og rør godt om.

  9. Del fastelavnsbollene i to og ha på krem i midten. Dryss over melis før servering.

Antall porsjoner:

  • 1 kg hvetemel
  • 5 dl helmelk
  • 150 g sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts kardemomme
  • 1 stk egg (i deigen)
  • 50 g fersk gjær
  • 150 g Melange - klassikeren siden 1919
  • 1 stk egg (til pensling)
  • BRINGEBÆRKREM
  • 6 dl kremfløte
  • 4 ss vaniljesukker
  • 1.5 dl bringebær, frosne
  • 3 ss melis til å drysse over bollene

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

Berlinerbolle. Foto.

Berlinerboller

Middels
160 min.
Fastelavnsboller med krem

Fastelavnsboller

Enkelt
120 min.
Engelske hot cross buns

Engelske påskeboller (hot cross buns)

Enkelt
180 min.