Luftige, nybakte boller med krem hører Fastelavn til! Disse saftige og myke fastelavnsbollene serveres med krem, syltetøy og melisdryss. Én porsjon gir cirka 16 boller.

Ingredienser

1 porsjon

1 kg siktet hvetemel
5 dl melk
150 gram sukker
1 ts salt
1 ts kardemomme
1 stk egg (i deigen)
50 gram fersk gjær
150 gram Melange
1 stk egg (til pensling)

Fyll

3 dl kremfløte
1 ts sukker (valgfritt)
Valgfritt syltetøy: Bringebær eller jordbær
Dryss med melis på toppen

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Silje

    Likte denne veldig godt. Gode ble de🙂

    • cecilie

      Hei Silje! Så hyggelig at du likte oppskriften! Det setter vi stor pris på å høre. Lykke til med bollebakingen! 🙂

  • Heidi

    Ville prøve en ny oppskrift og fant denne. Uvant å bruke kald væske og elte så lenge men deigen hevet seg flott. Skikkelig gode boller

    • Anne Cathrine

      Så gøy at du prøvde oppskriften vår og ikke minst at du ble fornøyd med resultatet 😊Kanskje dette blir favorittoppskriften fremover? God bakelyst 😊

  • Anne Grete Skundberg

    Jeg synes det blir mye mjøl i forhold til væske….?Deigen blir veldig fast… og hører askina sliter litt..?

    • Anne Cathrine

      Hei Anne Grete! Vi har testet denne oppskriften flere ganger og det totale væskeinnholdet skal stemme som det står i oppskriften. Om maskinen sliter med mengden kan oppskriften fint halveres. Da kan du fremdeles bruke et helt egg i deigen, noe som vil mer væske slik at deigen kan oppleves som litt løsere. Håper dette er til hjelp og kanskje du vil prøve oppskriften igjen? God bakelyst 😊

  • Sølvi

    Hei
    Må ikke gjær blandes i lunken melk?

    • Hildegunn

      Enig, det tror jeg også! ? Og jeg har lært at salt ikke må blandes med gjær før den er helt utrørt i melken?

      • Anne Cathrine

        Hei Hildegunn!
        Som du ser av svaret til Sølvi så er det i denne oppskriften en fordel om melken ikke er varmet opp fordi det oppstår mye varme i bakebollen som følge av lang eltetid.

        Når det gjelder saltet så er det slik at gjær kan hemme gjæringen i deigen. Det handler om mengde og i denne deigen er det så lite salt at det ikke har noe å si. Hvordan man velger å blande gjær og salt sammen har ikke noe å si for resultatet så du kan fint følge fremgangsmåten som beskrevet i oppskriften.

        Håper det var oppklarende. Lykke til med bakingen 😊

    • Anne Cathrine

      Hei Sølvi! Det er ikke nødvendig å røre ut gjæren i væske eller bruke lunken væske for å få et godt resultat. I denne oppskriften skal deigen eltes så lenge som 30 minutter i en kjøkkenmaskin. Friksjonen som oppstår i bakebollen vil gjøre deigen god og varm og da er det faktisk en fordel at væsken er kald når man starter slik at det ikke blir for varmt for gjæren. Lykke til med bakingen 😊

    • Hilde Norøm

      Jeg løser aldri opp tørrgjær i melken eller vann når jeg baker. Jeg får alltid god og luftig bakst. Jeg varmer vesken litt varmere enn 37 gr, kanskje 38 gr.

      • Anne Cathrine

        Takk for tips, Hilde 😊 Det finnes ikke kun én metode for å bake deilige boller og ofte kan det være fint å holde seg til den metoden man kjenner godt og vet at resultatet blir bra 👍God bakelyst!