Fingerkremkjeks

Enkelt
45 min.
Fingerkremkjeks, også kjent som saudakjeks, er en julekake med lange tradisjoner. Dette er små søte kjeks fylt med en nydelig romkrem. Fingerkremkjeks kommer i ulike varianter når det kommer til farge og smak på fyllet, og de kan også lages i ulike fasonger. Oppskriften gir cirka 30 fingerkremkjeks.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kjeks:

  1. Ha egg og sukker i en bakebolle og pisk på høy hastighet i en kjøkkenmaskin til du har en tykk og luftig eggedosis.

  2. Ha hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en bakebolle, og smuldre margarinen godt inn i melblandingen.

  3. Tilsett eggedosisen og kna deigen sammen med hendene.

  4. Sett deigen i kjøleskapet i 2 timer slik at den blir lettere å jobbe med. Om deigen er litt løs når du skal bake den ut, kan du tilsette mer hvetemel.

  5. Lag fyllet mens du venter.

Fyll:

  1. Ha Delfia i en kasserolle og varm opp på middels varme til det har smeltet.

  2. Ta kjelen av platen og rør inn melisen. Smak til med romessens og tilsett rød konditorfarge. Rør det godt sammen til fargen er jevn.

  3. Ønsker du en annen smak, kan du fint benytte andre smaksessenser som sitronessens eller mandelessens. Du kan også bruke andre konditorfarger.

  4. Sett fyllet i kjøleskapet til det får en tykk konsistens, cirka 1 time.

Utbaking:

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader.

  2. Kjevle ut deigen til den er cirka 0.5 centimeter tykk.

  3. Stikk ut små kjeks med en rund form som måler cirka 3 centimeter i diameter.

  4. Kle en stekeplate med bakepapir, og legg kjeksene på den bakepapirkledde stekeplaten.

  5. Stek kjeksene på midterste rille i stekeovnen i cirka 8-10 minutter, til de er lysgylne og sprø.

  6. Avkjøle kakene på en rist.

Montering:

  1. Ha en halv teskje fyll på bunnen av en kjeks og sett en kjeks på topp.

  2. Klem kjeksene litt sammen og la fingerkremkjeksene hvile på en rist i cirka 5 minutter, slik at fyllet får satt seg.

Antall porsjoner:

  • KJEKS:
  • 2 stk egg
  • 125 gram sukker
  • 400 gram siktet hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 gram Melange
  • FYLL:
  • 100 gram Delfia
  • 150 gram melis
  • 3 dråper romessens
  • 2 dråper rød konditorfarge

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Delfia

Lignende oppskrifter

Doble sjokoladeflarn

Doble sjokoladeflarn

Enkelt
45 min.
Doble serinakaker med sjokoladefyll

Doble serinakaker med sjokoladefyll

Enkelt
40 min.
Jojo-kaker

Jo-jo kaker

Middels
45 min.