Finske pinner
Middels
45 min
Finske pinner er mørdeigskaker med hakkede mandler og perlesukker som topping. I formen er de ikke ulike aristokrater, og ingrediensene i deigen er nesten de samme, bortsett fra at aristokrater inneholder egg. Denne oppskriften gir ca. 50 kaker.
Ingredienser
1 porsjon
Pynt
0.5 stk egg, sammenvsipet
50 g mandler, finhakket
2 ss perlessukker
Slik gjør du
1
Visp Melange og melis kremaktig. Tilsett egg, mel og hornsalt. Arbeid deigen raskt sammen. La deigen hvile kjølig en times tid.
2
Trill deigen til fingertykker stenger som dels på skrå i ca. 5 cm lange stenger. Legg dem på bakeplate dekket med bakepapir. Penslekakene med egg og strø med mandler og sukker.
3
Stek i stekeovn ved 200 grader 8-10 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kakene på rist etter steking.
Kommentarer