Firkløverkake

Middels
150 min.
Saftig nøttebunn med fyldig, gul krem og firkløverglasur som smelter på tunga. Denne kaken vil garantert forsvinne fort fra kakebordet. Firkløverkake er perfekt å lage på forhånd og kan oppbevares i fryseren til den dagen den skal serveres. Nøttebunnen blir om mulig bare enda bedre av dette. Kaken er også naturlig glutenfri. 1 porsjon passer til en kakeform på 22 cm i diameter.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bunn:

  1. Sett ovnen på 180 grader. Kle en rund kakeform på 22 cm i diameter med bakepapir. Om du ikke har bakepapir kan formen smøres med Melange for å unngå at bunnen fester seg i formen.

  2. Pisk eggehvitene til de er hvite og stive. Det tar ca. 2-3 minutter.

  3. Finmal nøttene med food processor eller en mandelkvern.

  4. Bland melis, bakepulver og salt og sikt sammen med nøttene.

  5. Vend nøtteblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene til alt er godt blandet.

  6. Ha røren kakeformen. Bruk slikkepott til å jevne ut overflaten.

  7. Stek nøttebunnen i 35 minutter på rist i nederste halvdel av ovnen. La bunnen avkjøles i kakeformen.

Gul krem:

  1. Rør sammen eggeplommer, fløte, siktet melis og vaniljesukker i en gryte på middels sterk varme. Varm opp under omrøring til sausen begynner å tykne.

  2. La eggeblandingen avkjøles litt før du rører inn terninger med romtemperert Melange. Rør godt til alt har smeltet og avkjøl til romtemperatur.

  3. Smør den eggekremen i et jevnt lag på den avkjølte nøttebunnen.

  4. Sett kaken i fryseren i cirka 1 time. Det gjør det enklere å fordele firkløverkremen på toppen av eggekremen.

Firkløverkrem:

  1. Varm opp fløte og Melange i en gryte til det begynner å ryke.

  2. Rør inn grovhakket Firkløver-sjokolade og rør til alt er smeltet sammen og du har en fin, samlet krem. Avkjøl kremen litt, men ikke så mye at det tykner og blir vanskelig å fordele utover kaken.

Montering:

  1. Ta kaken ut av fryseren og fordel firkløverkremen oppå den gule kremen. Sett kaken tilbake i frysen, eller i kjøleskapet, i 30 minutter slik at sjokoladekremen stivner.

Antall porsjoner:

  • Nøttebunn:
  • 5 stk eggehviter
  • 125 gram hasselnøtter
  • 125 gram mandler
  • 250 gram melis
  • 1 ts bakepulver
  • 0.25 ts salt
  • Gul krem:
  • 5 stk eggeplommer
  • 1 dl fløte
  • 100 gram melis
  • 4 ts vaniljesukker
  • 100 gram Melange
  • Firkløverkrem:
  • 150 gram firkløversjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 30 gram Melange

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Daimkake i langpanne

Daimkake i langpanne

Middels
90 min.
Tropisk aroma

Tropisk aroma

Enkelt
120 min.
Toscakake

Toscakake

Enkelt
60 min.