Fiskeboller i hvit saus

Enkelt
30 min.
Fiskeboller i hvit saus er en av middagsklassikerene vi aldri blir lei. Selv når du lager den hvite sausen fra bunnen av er det en rask og enkel middag, og den milde smaken begeistrer både store og små. Velg selv om du vil krydre sausen med karripulver eller ikke, eller om du vil sette krydderet på bordet og la hver enkelt ta på selv. For et snev av hverdagsluksus, kan du tilsette pillede reker i sausen rett før servering.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og kok i 20 til 25 minutter i lettsaltet vann. Koketiden vil være avhengig av størrelsen på potetene.

  2. Varm opp Flytende Melange i en kasserolle på medium varme. Det skal kun smelte, ikke begynne å frese eller få farge.

  3. Tilsett hvetemelet og rør sammen til melet har absorbert fettet og du har en tykk og jevn masse.

  4. Bland sammen fiskebollekraft og melk. Spe meljevningen med litt og litt væske mens du rører med visp hele tiden. Ikke tilsett mer væske før jevningen er klumpfri.

  5. Kok opp sausen under omrøring. Senk deretter temperaturen og la sausen småputre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

  6. Legg fiskebollene i sausen og la alt trekke til det er gjennomvarmt, dette tar cirka 10 minutter. Smak til med karripulver.

  7. Del brokkolien i små buketter og ha i kokende lettsaltet vann. La brokkolibukettene koke seg så vidt møre i 2-3 minutter.

  8. Skrell og rasp gulrot. Ha i en skål og dryss over sitronsaft.

  9. Server fiskeboller i hvit saus med kokte poteter, brokkoli og raspet gulrot.

Antall porsjoner:

  • 800 gram poteter
  • HVIT SAUS:
  • 2 ss Flytende Melange
  • 2 ss siktet hvetemel
  • 1 dl fiskebollekraft
  • 3 dl melk
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 800 gram fiskeboller
  • 0.5 ts karripulver (valgfritt)
  • TILBEHØR:
  • 1 stk brokkoli
  • 4 stk gulrot
  • 1 ss sitronsaft

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Klassisk fiskegrateng

Klassisk fiskegrateng

Enkelt
60 min.