Flaggkake til 17. mai

Enkelt
70 min.
Flaggkake passer ekstra godt på kakebordet på 17. mai, men er også fin til andre spesielle anledninger som konfirmasjon og bursdager. Flaggkaken er enkelt pyntet med ostekrem, blåbær og jordbær i skiver for å danne det norske flagget. I denne varianten har vi brukt gulrotkake som base, men den kan selvfølgelig også lages med en annen kake om du ønsker det.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

    TIPS: Om du ikke ønsker å bruke gulrotkake, kan du f.eks. lage den med sjokoladekake, banankake, krydderkake, eller sjokoladekake uten egg eller uten melk.

Gulrotkake:

  1. Varm opp ovnen til 175 grader. Kle en langpanne (ca. 25 x 35 cm) med bakepapir og pensle sidene godt med flytende Melange.

  2. Riv gulroten grovt med et rivjern.

  3. Pisk egg og sukker sammen til en luftig eggedosis. Tilsett flytende Melange og bland godt sammen.

  4. Bland sammen hvetemel, krydder, vaniljesukker og bakepulver, og rør dette inn i eggeblandingen til du har en jevn og fin røre.

  5. Ha i revet gulrot til slutt og rør alt lett sammen til det er godt blandet.

  6. Hell røren over i formen og stek kaken på miderste rille i 40-50 minutter. Om du er usikker på om kaken er ferdig kan du stikke en kakenål eller trepinne i midten av kaken. Når deigen ikke henger igjen på pinnen er den ferdigstekt. La kaken avkjøle helt før du pynter den.

Ostekrem:

  1. Rør sammen kremost, romtemperert Melange, melis og vaniljesukker til du har en jevn og klumpfri glasur.

  2. Fordel halvparten av ostekremen i et jevnt lag over den avkjølte kake.

Pynt:

  1. Rens jordbærene og skjær dem i skiver. Et godt tips som gjør jobben raskere er å bruke en eggedeler. Legg jordbærene i firkantformasjon i hvert hjørne av kaken.

  2. Fyll resten av ostekremen i en sprøyteposte med valgfri tipp for å lage de hvite linjene i flagget. Vi har brukt en liten stjernetipp (nr. 18 fra Wilton). Har du ikke sprøytepose kan du bruke en vanlig frysepose eller brødpose og klippe et lite hull i tuppen og lage hvite striper i stedet for små rosetter.

  3. Legg blåbærene i midten tilslutt så unngår du at de forsvinner i ostekremen.

Antall porsjoner:

  • GULROTKAKE I LANGPANNE:
  • 5 stk egg
  • 3.5 dl sukker
  • 2 dl Flytende Melange
  • 3 stk gulrøtter, store (ca. 400 gram til sammen)
  • 5 dl mel
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • OSTEKREM:
  • 200 gram kremost
  • 100 gram Melange - klassikeren siden 1919
  • 1.5 dl melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • PYNT:
  • 400 gram jordbær
  • 125 gram blåbær

Lignende oppskrifter

Ostekake med gelélokk

Ostekake med gelélokk

Enkelt
60 min.
Red velvet-kake med ostekremglasur og bær

Red velvet-kake

Middels
60 min.
Pavlova med vaniljekrem og bær. Foto.

Pavlova med vaniljekrem og bær

Middels
120 min.