Fløtegratinerte poteter

Enkelt
40 min.
Fløtegratinerte poteter er klassisk tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter. Varier gjerne med friske urter som rosmarin, timian og dill ut ifra hva du skal servere potetene sammen med. Et godt tips er å koke potetene nesten helt møre før de skal inn i ovnen – da blir de fløtegratinerte potetene raskere ferdig.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.

  2. Skrell potetene og del i cirka 3 millimeter tykke skiver.

  3. Kok potetskivene i lettsaltet vann i 10 minutter. Sil av vannet og la dem tørke i fem minutter.

  4. Bland Flytende Melange, presset hvitløk, finhakket rosmarin, salt, pepper og fløte i en skål.

  5. Spre potetskivene jevnt utover i en ildfast form. Hell fløteblandingen over potetene og strø ost over.

  6. Stekes på miderste rille i cirka 20 minutter til osten har smeltet og blitt gyllen.

  7. Tips! Har du dårlig tid? Prøv Mills fløtegratinerte poteter.

Antall porsjoner:

Lignende oppskrifter

Chiliglasert svinenakke med pannestekte poteter

Chiliglasert svinenakke med pannestekte poteter

Enkelt
150 min.
Klassisk lammelår

Klassisk lammelår

Enkelt
210 min.
Helgrillet entrecote. Foto.

Helgrillet entrecote med grønnsaksspyd

Enkelt
60 min.