Fruktkake


80 min.

Fruktkake er en julekake som er fylt med mye tørket frukt og nøtter, og som blir bedre og mer saftig jo lenger den får stå. Den egner seg derfor spesielt godt som en spiselig julegave. Lag den gjerne tidlig, og la den stå og godgjøre seg på et kjølig sted. Oppskriften gir 1 fruktkake.

Ingredienser

  • 250 gram Melange - klassikeren siden 1919
  • 200 gram sukker
  • 4 stk egg
  • 300 gram siktet hvetemel
  • 0.5 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 1 dl aprikoser
  • 1 dl svisker
  • 1 dl valnøtter
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl sukater
  • 2 ss Flytende Melange

Slik gjør du

  • Varm opp stekeovnen til 150 grader.

  • Ha Melange og sukker i en bolle, og rør det hvitt med en kjøkkenmaskin på høy hastighet til du har en lys og luftig blanding, cirka 5 minutter.

  • Senk hastigheten til lav og tilsett ett og ett egg av gangen. Pisk til alle eggene er blandet inn i røren.

  • Ha i hvetemel, salt og bakepulver, og pisk i 2 minutter til.

  • Finhakk aprikoser, svisker og valnøtter, og ha det i røren sammen med rosiner og sukater. Rør det hele godt sammen.

  • Pensle en randform (25×10 cm) med Flytende Melange, og ha røren i formen.

  • Stek fruktkaken på nederste rille i stekeovnen i cirka 60 minutter.

  • Avkjøl kaken i formen til den er helt kald før du tar den ut av formen.