Fyrstekake

Middels
60 min.
Hjemmelaget fyrstekake er en klassiker og for mange fremdeles en favoritt på kakebordet. Formkaken består av mørdeig og deilig mandelfyll, og er både saftig og god. Du kan gjerne bake flere når du først er i gang, for denne kaken egner seg spesielt godt til å fryse ned.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Mørdeig:

  1. Varm opp ovnen til 180 grader.

  2. Bland melis, Melange, siktet hvetemel, egg og vann godt sammen til du har en fast deig.

  3. La mørdeigen stå i kjøleskapet i minst 30 minutter. Det er viktig at deigen blir helt kald før du setter sammen kaken – da er deigen enklere å trykke ut i formen. Du kan også kjevle ut deigen om du foretrekker det.

  4. Kle bunnen av en springform (ca. 26 cm) med bakepapir og pensle sidene godt med flytende Melange.

  5. Ta 3/4 av deigen og trykk den ut i springformen. La deigen gå cirka 3-4 centimeter opp på kanten. Behold en fjerdedel av deigen til kryssmønsteret på topp.

Mandelmasse:

  1. Bland sammen malte mandler, melis og eggehviter i en bolle.

  2. Ha mandelmassen over i mørdeigsskallet og bre den ut med en slikkepott.

  3. Kjevle ut resten av mørdeigen (cirka 0.5 cm tykk), og skjær ut strimler på 1 cm som legges i kryssmønster oppå fyllet. Klem endene godt sammen med kanten på kaken.

  4. Pensle deigen med et sammenpisket egg.

  5. Stek på midterste rille i 35-45 minutter.

Antall porsjoner:

Lignende oppskrifter

Kvæfjordkake - verdens beste

Kvæfjordkake – Verdens beste

Middels
70 min.
Marmorkake

Marmorkake

Enkelt
65 min.
Gulrotrullekake med ostekrem

Gulrotrullekake

Middels
50 min.