Hjemmelaget fyrstekake er en klassiker og for mange fremdeles en favoritt på kakebordet. Formkaken består av mørdeig og deilig mandelfyll, og er både saftig og god. Du kan gjerne bake flere når du først er i gang, for denne kaken egner seg spesielt godt til å fryse ned.

Ingredienser

1 porsjon

Mørdeig

100 gram melis
100 gram Melange
350 gram siktet hvetemel
1 stk egg
2 ss kaldt vann

Mandelmasse

250 gram malte mandler eller mandelmel
250 gram melis
4 stk eggehviter
1 stk egg til pensling

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Anne Sperstad Jacobsen

    Bunnen ble veldig hard og smakte papp. Mandelmassen var ganske klissete og for søt.
    Jeg fulgte oppskriften, og vet ikke hva jeg gjorde feil. Kunne det være noe fei i oppskriften?

    • Anne Cathrine

      Takk for tilbakemeldingen, vi skal ta en gjennomgang av oppskriften.

      Det er selvfølgelig leit at du ikke ble fornøyd med kaken når du først har brukt tid til å bake. Det kan være bunnen har blitt stekt for lenge eller på for høy temperatur. Temperaturanvisningen er en anbefaling siden det kan variere veldig fra ovn til ovn.

      Når det kommer til fyllet så er det litt smak og behag. For mindre søtt fyll kan du fint øke mengden mandler. Det vil også gjøre det mindre klissete.

      • Mette C.Lie Skumsrud

        Skal det ikke være bakepulver i oppskriften?

        • Cecilie

          Hei Mette! Tusen takk for at du har et våkent blikk! Det ser ut til at bakepulver mangler, ja, så nå er oppskriften sendt til de ansvarlige, som vil svare så fort de får anledning.