Glutenfri paideig

Enkelt
90 min.
Her finner du oppskriften på en klassisk, glutenfri paideig. Ønsker du å lage pai med lokk, kan du doble oppskriften og følge samme fremgangsmetode.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bland sammen det glutenfrie melet, 125 gram Melange og 2 ss vann i en kjøkkenmaskin. Kjør maskinen frem til deigen begynner å samle seg.

Du kan også bruke en foodprosessor til å blande sammen deigen – da er det viktig å bruke romtemperert Melange.

Ta paideigen ut av maskinen og elt den lett for hånd til du har en fast og fin paideig.

Pakk paideigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter før du former paien. Trykk ut deigen i en paiform og la den dekke sidene helt opp til kanten.

Hvis du ønsker kan du stikke bunnen full av hull med en gaffel og forsteke den på 200 grader i cirka 10 minutter.

Mens deigen hviler og avkjøles lager du paifyllet. En god smakskombinasjon er asparges, skinke og sopp, men paien kan også fylles med mye annet godt.

Stek paien med fyllet på 200 grader i rundt 30-40 minutter.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Saftige boller

Saftige boller

Enkelt
180 min.
Fastelavnsboller med krem

Fastelavnsboller

Enkelt
120 min.
Luftige boller med melisglasur.

Bolleoppskrift

Enkelt
180 min.