Knasende gode havrekjeks laget av glutenfrie havregryn. Perfekt for deg som ikke tåler gluten, men som vil nyte all den gode smaken. Vil du ha ekstra smak på kjeksene, kan du fint tilsette litt tørket frukt, nøtter eller sjokoladebiter i kjeksdeigen. Oppskriften gir ca. 16 kjeks.

Kommentarer

  • Kari-Ann Berg

    Stort ønske om hvor store
    egg som skal i oppskrifter.
    Gjerne i gram
    Mvh Kari-Ann Berg

    • Cecilie,

      Hei Kari-Ann! Et egg veier i gjennomsnitt 63 gram, og du kan ta utgangspunkt i det når oppskriften inneholder egg. Lykke til med bakingen 🙂

  • Lexy

    Jeg elsker de. De er såååååååå gode lager dem vær helg og ungene stjeler de og spiser de på rommene sine🤭

    • Cecilie,

      Hei Lexy! Takk for hyggelig tilbakemelding, flott at disse faller i smak hos både deg og ungene. Kos dere med kjeksene, og god bakelyst 🙂

  • Lisbet

    Flott oppskrift. Jeg kjevler ut – skjærer opp i ruter og prikler. Halverer sukkermengden, og så har jeg hjemmelagde «Kornmo»

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak, Lisbet! Takk skal du ha, og kos deg med bakingen 🙂

  • Iselin

    Elsker disse havrekjeksene. De er holdbar i en evighet og jeg tilsetter alltid enten tranebær eller hakket sjokolade i deigen. Jeg reduserer også sukkermengden 25%. Deigen kleiser man sammen i en fei.

    • Cecilie,

      Hei Iselin! Så hyggelig at du elsker havrekjeksene! Det setter vi stor pris på a du deler. Det høres nydelig ut med din vri på oppskiften. God bakelyst! 🙂

    • Lexy

      Veldig god ide 🤔

  • Linn

    Hei.
    Hvor lang holdbarhet er det på disse ca?

    • Cecilie,

      Hei Linn! Disse kjeksene kan du oppbevare i tett boks i 3-4 uker. Lykke til med baksten 😊

      • Lexy

        Ok det viste jeg ikke

  • Eva Margot

    Hei! Rulla en pølse og Skjerte tynne skiver. Raskt og alle like!

    • Cecilie,

      Flott å høre, Eva Margot, takk for tipset og god bakelyst til deg! 😊

  • Tommelisehaldruppettersen@gmail.com

    Bruker 60g sukrin gold i stedenfor sukker,smelter smørret og har litt med havregrynca. 1 ss.
    Blander godt og klemmer ut i randform og steker som anvist 15 min i 180°.
    Så lager jeg en «ostekake» uten melk, og sukker, av gryr og røde bær og har oppå.
    Favoritt kaken i en multi allergisk familie.

    • Cecilie,

      Hei! Så hyggelig å høre at du har funnet din egen vri på denne oppskriften! Takk for tilbakemeldingen, og god påske til deg 🙂

  • Ingvar

    Veldig klissete å forme, men veldig gode på smak! (Jeg lagde også flate)

    • Cecilie,

      Hei Ingvar! Godt å høre at oppskriften og kjeksene falt i smak. Blir deigen for klissete kan du eventuelt spe med litt mer havregryn så den blir fastere. God bakelyst til deg! 🙂

  • Aud

    Her vil vi ha kjeksene flate, prøvde en gang med kuler, men måtte gå tilbake til flate.

    • Cecilie,

      Hei Aud! Takk for tilbakemelding. Håper baksten med de flate kjeksene ble vellykket! 🙂

    • Therese

      Hvordan gikk det da du gjorde dem flate? Jeg prøvde å steke etter oppskriften nå, men det blir jo ikke kjeks! Det blir jo kuler – som trenger laaaaaang steketid. Håpløst! Fungerte det da du gjorde dem flate først?

      • Cecilie,

        Hei Therese! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Jeg er usikker på hva årsaken kan være, men i denne oppskriften er det viktig å være nøye med målene slik at deigen får passe konsistens, og ikke blir for fast. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

        • Therese

          Jeg var veldig nøye med målene. Men «ett egg» er jo en slags relativ størrelse. Kanskje egget jeg brukte var for lite? Jeg prøver igjen! 🙂

          • Cecilie,

            Lykke til, Therese, og fortell oss gjerne hvordan det gikk! 🙂

    • Inger Ellen

      Enig. Bedre med flate. Brukte litt Fin mix for å få en noe fastere deig.
      Inger Ellen

  • Ada

    Hei, skal man gjøre kjeksene flate? Før man steker de.

    • Cecilie

      Hei Ada! Nei, det er kuler av deigen du legger på stekebrettet. Lykke til med baksten! 🙂

  • Hege

    Er det 150g malt havregryn eller 150g umalt havregryn?

    • Cecilie

      Hei Hege! Velg det som passer deg best. Så lenge du bruker 150 gram spiller det ingen rolle om du veier opp malte eller umalte havregryn. Lykke til! 🙂

  • Sarah

    Kan man lage kjeksene uten brunt sukker?

    • cecilie

      Hei Sarah! Ja, du kan erstatte med hvitt sukker hvis du ønsker det, men da blir smaken litt mindre fyldig. Lykke til! 🙂

  • Liv Johansen

    Halvert sukkermengden, da blir de meget gode !

    • cecilie

      Hei Liv! Så hyggelig å høre at kjeksene falt i smak, og at du fant din egen vri på oppskriften. God bakelyst! 🙂

  • Irene Dahl

    Blir de sprø? Hvordan skal de oppbevares ?

    • cecilie

      Hei Irene! Ja, disse kjeksene blir sprø og oppbevares best i tett kakeboks. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Brit

    kan man bruke demerarasukker ( rørsukker ) istedenfor brunt sukker ??

    • Cecilie

      Hei Brit! Ja, det kan du. Mørkt demararasukker er mest likt brunt sukker på smak, men det lyse går også fint å bruke. Lykke til! 🙂

      • Brit

        Jeg brukte bare halvparten av sukkermengden og de ble veldig god 😄😋

        • Cecilie

          Hei Brit! Så hyggelig å høre at kjeksene falt i smak med halvparten av sukkermengden. Takk for at du deler, og god bakelyst! 🙂

  • Nina Helgetun

    En favoritt her i huset 😀! Lager alltid dobbel porsjon og lager halvparten med hakkede hasselnøtter.

    • Cecilie

      Hei Nina! Så hyggelig at kjeksene faller i smak, og at de er favoritter hjemme hos deg! Og takk for tipset om hasselnøtter, det høres nydelig ut. God baking! 🙂

  • Irene

    Bruk mindre sukker
    Jeg tok bare 60 gram sukker, men var allikevel altfor søte.

    • Anne Cathrine

      Hei Irene! Det er nok litt smak og behag hvor hvor mye sødme man foretrekker, så det er flott at du prøver deg frem og finner en sukkermengde som er ideell for deg. Det er også veldig fint å vite at det går an å redusere sukkermengden uten problem, så takk for at du deler 😊