Glutenfrie havrekjeks


65 min.

Knasende gode havrekjeks laget av glutenfrie havregryn. Perfekt for deg som ikke tåler gluten, men som vil nyte all den gode smaken. Vil du ha ekstra smak på kjeksene, kan du fint tilsette litt tørket frukt, nøtter eller sjokoladebiter i kjeksdeigen. Oppskriften gir ca. 16 kjeks.

Ingredienser

  • 150 gram glutenfritt havregryn (malt)
  • 50 gram glutenfritt havregryn
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.25 ts salt
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 gram brunt sukker
  • 100 gram Melange - klassikeren siden 1919
  • 1 stk egg

Slik gjør du

  • Mal opp glutenfritt havregryn til havremel ved hjelp av en stavmikser eller food processor.

  • Ha det malte havregrynet i en bolle sammen med hele havregryn, bakepulver, salt, vaniljesukker og brunt sukker. Bland sammen ingrediensene ved å bruke en kjøkkenmaskin med K-krok eller eltekrok.

  • Tilsett romtemperert Melange, 1 spiseskje av gangen, til det har blandet seg inn med resten av ingrediensene.

  • Ha i egg og elt videre til du har en fast og fin kjeksdeig. Om du ikke har kjøkkenmaskin kan du blande sammen ingrediensene med hendene og elte til du har en fast kjeksdeig.

  • Sett deigen kaldt i 30 minutter.

  • Varm opp ovnen til 180 grader.

  • Bruk en stor skje eller en isskje og lag kuler av kjeksdeigen. Legg deigkulene på en stekeplate med bakepapir.

  • Sett stekeplaten inn i ovnen på midterste rille og stek i 15 minutter. La kjeksene avkjøle helt før du nyter dem.