Goro

Middels
60 min.
Goro er en av de eldste julekakene vi kjenner til, og smaker blant annet av kardemomme og sitron. Det er en firkantet og flat kake med bladmønster, som er et resultat av mønsteret til jernet den blir stekt i. Denne oppskriften gir ca. 60 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. La Melange stå i romtemperatur en tid før du starter med bakingen. Pisk romtemperert Melange og sukker sammen til blandingen er hvit og skummende.

  2. Vask vispen godt, og pisk eggene lyse og luftige.

  3. Tilsett fløte og sitronskall, og rør det lett sammen. Tilsett Melange- og sukkerblandingen, og sikt på det tørre. Bland godt.

  4. La røren svelle i ca. 1 time.

  5. Varm opp gorojernet og smør det med litt Melange.

  6. Bruk en teskje og legg en skje røre i hvert kammer. Press jernet godt sammen. Stek en prøveomgang og juster mengden med røre, slik at kakene blir passe tykke.

  7. Stek kakene lyse og gulbrune. Ta kaken ut av jernet og legg dem på en fjøl, og del dem i tre mens de er varme. Juster kantene slik at de blir jevne og fine.

Antall porsjoner:

  • 180 gram Melange
  • 180 gram sukker
  • 3 stk egg
  • 2 dl kremfløte
  • 1 stk sitron, revet skall
  • 150 gram hvetemel
  • 150 gram potetmel
  • 2 ts kardemomme

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Pepperkaker

Pepperkaker

Enkelt
60 min.
Brune pinner i stabel på fjøl

Brune Pinner

Middels
40 min.
Krumkaker. Foto.

Krumkaker

Middels
30 min.