Gulrotkake i langpanne


70 min.

Gulrotkake kan påstås å være manges favorittkake og det forstår vi godt! Den smaker nydelig, er saftig og har en herlig glasur som gjør at man får lyst på mer enn bare ett kakestykke. Denne varianten er enkel å røre sammen og er laget i langpanne - noe som gjør den perfekt til kakebordet og anledninger som bursdager og skoleavslutninger.

Ingredienser

  • GULROTKAKE:
  • 5 stk egg
  • 3.5 dl sukker
  • 2 dl Flytende Melange
  • 3 stk gulrøtter, store (ca. 400 gram tilsammen)
  • 5 dl mel
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • Ostekrem:
  • 200 gram kremost
  • 100 gram Melange
  • 1.5 dl melis
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du

  • Gulrotkake:

  • Varm opp ovnen til 175 grader. Kle en langpanne (ca. 25 x 35 cm) med bakepapir og pensle sidene godt med flytende Melange.

  • Riv gulroten grovt med et rivjern.

  • Pisk egg og sukker sammen til en luftig eggedosis. Tilsett flytende Melange og bland godt sammen.

  • Bland sammen hvetemel, krydder, vaniljesukker og bakepulver, og rør dette inn i eggeblandingen til du har en jevn og fin røre.

  • Ha i revet gulrot til slutt og rør alt lett sammen til det er godt blandet.

  • Hell røren over i formen og stek kaken på miderste rille i 40-50 minutter. Om du er usikker på om kaken er ferdig kan du stikke en kakenål eller trepinne i midten av kaken. Når deigen ikke henger igjen på pinnen er den ferdigstekt. La kaken avkjøle helt før du pynter den.

  • Ostekrem:

  • Rør sammen kremost, romtemperert Melange, melis og vaniljesukker til du har en jevn og klumpfri glasur.

  • Fordel glasuren over den avkjølte gulrotkaken.

  • Tips! Ønsker du en syrligere og friskere glasur kan du tilsette 1 ts sitronsaft.