Gulrotkake med mørk sjokolade og fyldig ostekrem

Enkelt
90 min.
Denne saftige gulrotkaken med fyldig og myk ostekremglasur er en vinner enten det er til bursdag, morsdag eller helgekosen. Revet sitronskall i glasuren og biter av mørk sjokolade i kakerøra gir gulrotkaken det lille ekstra.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 C.

  2. Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle.

  3. Riv gulroten grovt med rivjern og bland den deretter lett inn i de tørre ingrediensene. Når gulroten blir dekket av mel vil den ikke synke til bunnen, og du unngår at kaken blir tung eller kompakt.

  4. Pisk egg, sukker og flytende (eller smeltet) Melange med miksmaster i fem minutter.

  5. Bruk deretter en sleiv og bland de tørre ingrediensene med gulrot i det våte. Rør alt lett sammen til det er godt blandet. Vend inn hakket kokesjokolade til slutt.

  6. Smør en springform (26 cm) med Melange, og drysset den med litt hvetemel. Hell røren i formen og stek kaken midt i ovnen på 180 grader i 50–60 minutter. Om du er usikker på om kaken er ferdig kan du stikke en kakenål eller trepinne i midten av kaken. Når deigen ikke henger igjen på pinnen er den ferdigstekt.

  7. Mens kaken står i ovnen kan du lage glasuren. Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniv og kjører det på høy hastighet til du har en glatt og fin kremglasur. Melange gjør det enkelt å få ostekremglasuren klumpfri og ekstra smidig.

  8. La kaken avkjøle før du åpner springformen og har på glasuren. Bruk en  slikkepott til å smøre glasuren jevnt på kaka.

  9. Pynt gjerne med friske blåbær, revet mørk sjokolade eller noen hakkede valnøtter helt til slutt.

Antall porsjoner:

  • GULROTKAKE:
  • 325 gram hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 0.5 ts revet muskatnøtt
  • 0.5 ts malt kardemomme
  • 1.5 ts bakepulver
  • 0.5 ts natron
  • 400 gram grovrevet gulrot (ca. 5 stk.)
  • 3 stk egg
  • 2.5 dl Flytende Melange
  • 300 gram sukker
  • 100 gram kokesjokolade
  • OSTEKREM:
  • 100 gram Melange - klassikeren siden 1919
  • 250 gram melis
  • 300 gram kremost
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts finrevet sitronskall (kan sløyfes)
  • 1 ss sitronsaft

Lignende oppskrifter

Verdens beste vafler

Verdens beste vafler

Enkelt
30 min.
Klassisk eplekake. Foto.

Eplekake

Enkelt
50 min.
Muffins med glasur og bær

Saftige lyse muffins

Enkelt
40 min.