Myke brioche hamburgerbrød

Middels
150 min.
Disse myke og saftige hamburgerbrødene løfter burgeropplevelsen til et nytt nivå.
Oppskriften er utviklet av Ida Gran-Jansen for Melange.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Jevning:

Rør sammen 2,5 dl vann sammen med 50 g mel i en kjele og varm opp mens du rører. Rør hele tiden mens det begynner å koke og tykne. La det småputre i 4 minutter mens du rører. Du skal nå ha en ganske tykk røre. Sett til side og la avkjøles i ca. 15 minutter.

Deig:

Ha mel, sukker, gjær, melkepulver, egg, fløte, salt, flytende Melange og jevningen i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok.  Elt på lav hastighet mens du gradvis har i melk. Når all melken er i lar du maskinen elte deigen i 15 minutter. De siste 3 minuttene kan du sette opp hastigheten på eltingen. Ha deigen i en smurt bolle og la heve til dobbel størrelse. Ca. 45-60 minutter. Smør litt olje på kjøkkenbenken og på henda dine og hell deigen ut. Del deigen i 120 grams emner og rull runde boller. Når det blir klissete så smører du henda med mer olje. På denne måten slipper du å tilsette masse mel.

Plasser bollene på to stekebrett, 9 stk på hvert brett. Plasser dem ganske tett så de «vokser» inn i hverandre når de etterhever. Dekk med plastfolie og la etterheve i 30-45 minutter.

 

 

Pensle med egg, strø på sesamfrø og stek på 180 grader i ca. 15 minutter.

Antall porsjoner:

  • 2.5 dl vann
  • 50 g hvetemel
  • 625 g hvetemel
  • 75 g sukker
  • 1 pk tørrgjær
  • 50 g melkepulver (kan sløyfes)
  • 2 stk egg
  • 1 dl fløte
  • 1 klype salt
  • 50 g Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 2.5 dl melk
  • 1 stk egg til pensling
  • 4 ss sesamfrø

Lignende oppskrifter

Foliebakt fisk og grønnsaker

Enkelt
30 min.
Kyllingfilet med grønnsaker. Foto.

Kylling med grønnsaker

Enkelt
20 min.
Pai med egg, skinke og spinat. Foto.

Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.