Estragon og basilikum gir god smak til kalkunkjøttet. Server med ovnsbakte grønnsaker og fløtesaus, for en klassisk søndagsmiddag.

Ingredienser

4 porsjon

Kalkunfilet

600 g kalkunfilet
1 ts salt
0.2 ts pepper
1 ts estragon, tørket eller fersk
1 ts basilikum, tørket
4 dl vann
1 stk terning kyllingbuljong

Saus

3 ss Melange
3 ss hvetemel
4 dl stekesjy
1 dl matfløte

Ovnsstekte grønnsaker

1 pose rosenkål, delt i to
1 stk rødløk, i tynne båter
2 stk gulrot, i skiver
150 g grønne bønner

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • Steinar Ellingsen. SellinA

    Er ikke greit å være amatørkokk når en oppskrift sier at kjernetemperaturen på kalkunfilet skal være 68 grader, en annen sier 72 – 75. Det burde være en temperatur standard som alle burde forholde seg til.

    • Cecilie

      Hei Steinar! Det er litt smak og behag hvordan en vil ha kalkunen stekt, og derfor er det oppgitt ulike temperaturer. Foretrekker du godt stekt kjøtt setter du kjernetemperatur til 70 grader og over. Noen synes dette blir for mye stekt, og er redde for tørt kjøtt, og setter temperaturen til 68 grader. Lykke til! 🙂