Helstekt ørret

Enkelt
20 min.
Denne sommerlige klassikeren er overraskende lett å få til. Fyll gjerne fisken med krydderurter og sitron, og server med enkelt tilbehør som kokte poteter og en frisk salat.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Vask og tørk fisken ekstra godt. Dryss salt og pepper i buken og gni den inn med sitron.
  2. Vend fisken i hvetemel. Hvetemelet kan sløyfes dersom fisken tørkes ekstra godt.
  3. Sett en stor stekeplate på platen. Ha i flytende Melange og varm opp. Når margarinen er lyse brun er fettet varmt nok til å steke i. Legg fisken i pannen og stek ved lav temperatur i ca 6 minutter. Snu fisken og stek like lenge på den andre siden. Fisken må ikke bli brent. Skru ned på varmen og la fisken surre til den er ferdig. Fisken er ferdig når fiskebena løsner.
  4. Server ørreten nystekt og varm med kokte poteter, og en frisk salat.
  5. Tips! Fyll gjerne fisken med krydderurter. Dill og estragon er urter som passer godt, gjerne sammen med sitron.

 

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Foliebakt fisk og grønnsaker

Enkelt
30 min.
Kyllingfilet med grønnsaker. Foto.

Kylling med grønnsaker

Enkelt
20 min.
Pai med egg, skinke og spinat. Foto.

Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.