Hjemmelagede medisterkaker


45 min.

Gylne medisterkaker er for mange en selvskreven rett på julemiddagsbordet sammen med juleribbe, julepølse og surkål. Det er også en middagsrett som mange setter pris på året rundt. Lag gjerne mange porsjoner når du først er i gang, så kan du fryse ned nytrukkede medisterkaker og ta opp når du trenger dem. Oppskriften gir cirka 16 medisterkaker.

Ingredienser

  • MEDISTERKAKER:
  • 1 kg medisterdeig
  • 3 ts salt
  • 5 dl melk
  • 5 ss potetmel
  • 1 ts pepper
  • 0.5 ts malt muskat
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 4 ss Flytende Melange
  • 1 liter vann eller kjøttbuljong
  • TILBEHØR:
  • 2 stk epler
  • 3 ss Flytende Melange
  • 100 gram svisker

Slik gjør du

  • Medisterkaker:

  • Tips! Det er viktig at alle råvarene har lik temperatur, og er så kalde som mulig. Derfor er det en god idé å oppbevare alle ingrediensene i kjøleskap helt frem til du skal lage medisterkakene.

  • Ha medisterdeig og salt i en bolle og elt for hånd eller med kjøkkenmaskin til den blir seig. Medisterdeigen er ferdig eltet når du tar litt deig mellom to fingre og den henger mellom fingrene.

  • Spe deigen med kald melk i flere omganger, og rør godt mellom hver gang du sper. Tilsett potetmel, pepper, muskat og ingefær når du har spedd inn rundt 2/3 av melken. Rør godt, og fortsett å spe med resten av melken.

  • Varm opp en stekepanne på middels varme med 4 ss Flytende Melange. Form runde kaker av medisterdeigen med en skje og brun dem på begge sider til de er gylne.

  • Kok opp vann eller buljong i en stor kjele og la medisterkakene trekke til de er ferdigkokt, cirka 15 minutter.

  • Tilbehør:

  • Del eplene i båter.

  • Varm opp en stekepanne på middels varme med 3 ss Flytende Melange.

  • Stek eplebåtene og sviskene til de er gjennomvarme, og server sammen med medisterkakene.

  • Tips! Server gjerne medisterkakene sammen med brun saus. Oppskrift på brun saus finner du her.