Hjemmelaget julekonfekt


90 min.

Konfekt hører julen til, og det er noe spesielt med dem man har laget selv. Her får du oppskrift på tre deilige varianter: sjokoladetrøfler, konfekt med salt karamellfyll og marsipankuler med bringebær og hasselnøttkrokan. Oppskriften gir cirka 12 biter av hver type.

Ingredienser

  • SJOKOLADETRØFLER:
  • 200 gram mørk kokesjokolade
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 ss Melange
  • 2 ss melis
  • 2 ss kakaopulver
  • KONFEKT MED SALT KARAMELLFYLL:
  • 200 gram mørk kokesjokolade
  • 50 gram Delfia
  • 1 dl salt karamellsaus
  • MARSIPANKULER:
  • 200 gram marsipan
  • 100 gram mørk kokesjokolade
  • 25 gram Delfia
  • 2 ss tørket bringebær
  • 2 ss hasselnøttkrokan

Slik gjør du

  • Sjokoladetrøfler:

  • Fyll en kjele 1/3 med vann og kok opp. Senk varmen til middels lav og egg en bolle i egnet størrelse over kjelen slik at du får vannbad.

  • Ha sjokolade, kremfløte og Melange i bollen og smelt sjokoladen under omrøring.

  • Hell sjokoladeblandingen over i en skål og sett i kjøleskapet i 1 til 2 timer.

  • Bruk en skje og form sjokoladeblandingen til små kuler. Dypp trøflene i enten melis eller kakaopulver og legg dem på et fat. Sett kaldt frem til servering.

  • Konfekt med salt karamellfyll:

  • Fyll en kjele 1/3 full med vann og kok opp. Senk varmen til middels lav og legg en bolle i egnet størrelse over kjelen slik at du får vannbad.

  • Smelt sjokolade og Delfia i bollen under omrøring.

  • Fyll konfektformene halvfulle med sjokolade og bruk en skje eller pensel for å få sjokolade opp langs sidene på formen. Sett konfektformen i kjøleskapet i 30 minutter.

  • Når sjokoladen har stivnet har du salt karamellsaus i formene til de er 2/3 fulle. Fyll deretter med sjokolade til de er fulle. Sett konfekten kaldt i 30 minutter eller frem til servering.

  • Tips! Du kan også fylle konfekten med bringebærgele, likør, nougat, lakrissaus eller andre ting du er glad i.

  • Marsipankuler:

  • Rull marsipanen til små kuler på cirka 2 centimeter i diameter.

  • Fyll en kjele 1/3 med vann og kok opp. Senk varmen til middels lav og legg en bolle i egnet størrelse over kjelen slik at du får vannbad.

  • Smelt sjokolade og Delfia i bollen under omrøring.

  • Dypp marsipankulene i sjokoladen og legg dem på et bakepapir. Dryss over tørkede bringebær eller hasselnøttkrokan før sjokoladen stivner. Sett marsipankulene i kjøleskapet frem til servering eller i minst 30 minutter.

  • Tips! Små munnfuller av himmelsk sjokolade er også en fin jule- eller vertinnegave. Putt dem i små esker med silkepapir i bunnen og knytt en fin sløyfe rundt!