Huldakaker


45 min.

Huldakaker er flate og runde småkaker med mye kryddersmak, blant annet av kanel, nellik og kardemomme. Noen pynter disse kakene med en halv skåldet mandel oppå hver kake, slik som også gjøres med sirupssnipper og spekulasjer. Oppskriften gir ca. 50 kaker.

Ingredienser

  • 200 gram Melange
  • 200 gram sukker
  • 0.75 dl sirup
  • 1 stk egg
  • 250 gram hvetemel
  • 0.75 ts kanel
  • 0.75 ts nellik
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.2 ts pepper
  • 0.75 ts natron

Slik gjør du

  • Pisk 200 gram Melange og sukker kremaktig. Rør i egg og sirup.

  • Bland mel, krydder og natron sammen, og sikt det i. Arbeid deigen raskt sammen. La deigen hvile en times tid.

  • Sett ovnen på 200 grader.

  • Trill deigen til kuler som settes på bakeplate dekket med bakepapir.

  • Stek på midterste rille i ca. 8-10 minutter. Følg med mot slutten av steketiden, for ovner kan steke ulikt og størrelsen på kakene kan variere.

  • Avkjøl kakene på rist etter rist. Kakene faller litt sammen når de blir kalde.