Inas sjokoladeglasur med romsmak

Enkelt
10 min.
Ina-Janine Johnsen fra Mat på Bordet deler her en av sine beste glasurer. En syndig sjokoladeglasur med deilig smak av rom og vanilje. Oppskriften holder til ca. 12 muffins eller 1 langpannekake.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Smelt Melange i en kjele over lav varme.

Ta kjelen av varmen og tilsett sjokoladen i biter.

La sjokoladen ligge urørt i den varme margarinen i noen minutter. Rør deretter inn sjokoladen til du har en glatt glasur.

Tilsett kakao, rom og vaniljeekstrakt og rør videre til glasuren er glatt og fri for klumper.

Fordel glasuren over kaken.

Antall porsjoner:

  • 50 gram Melange
  • 100 gram mørk sjokolade - for eksempel kokesjokolade
  • 1 ss kakao
  • 1 ss rom
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Kremostglasur med hvit sjokolade

Kremostglasur med hvit sjokolade

Enkelt
15 min.
Sveitsisk smørkrem

Sveitsisk marengssmørkrem

Middels
30 min.
Tysk smørkrem glasur

Tysk smørkrem

Enkelt
20 min.