Iskake med bringebær

Enkelt
60 min.
Denne lekre og friske iskaken er laget av fløyelsmyk vaniljeiskrem, fylt med friske bringebær, på en knasende god kjeksbunn. Noe av det fine med iskaker, er at de kan lages mange dager i forveien – bare å husk å ta den ut 15 minutter før servering, sånn at den rekker å tine noe.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bunn:

  1. Ha kjeksen i en plastpose og knus den med en kjevle til du får små smuler.

  2. Ha smulene over i en bolle og bland sammen med 1 dl Flytende Melange, eller smeltet Melange. Du kan også gjøre dette i en foodprosessor.

  3. Trykk ut smulene i bunnen av en springform på 28 cm. Du trenger ikke å kle bunnen med bakepapir.

Iskrem:

  1. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis, ca. 5 minutter. Sett bollen til side.

  2. Del vaniljestangen på midten og skrap frøene ut med en skarp kniv. Ha frøene fra vaniljestangen og kremfløten i en annen bolle og pisk til du har en myk krem.

  3. Vend kremen og 300 gram av de frosne bringebærene inn i eggedosisen. Gjør dette forsiktig for å ikke miste luften i eggedosisen.

  4. Hell bringebærkremblandingen over kjeksbunnen og dryss over resten av de frosne bringebærene.

  5. Sett iskaken i fryseren i minst 6 timer, slik at iskremen setter seg godt.

  6. Server gjerne med ekstra ferske bringebær når disse er i sesong.

Antall porsjoner:

Lignende oppskrifter

Red velvet-kake med ostekremglasur og bær

Red velvet-kake

Middels
60 min.
Sjokoladekake i langpanne med strøssel. Foto.

Sjokoladekake i langpanne

Enkelt
55 min.
Bløtkake med vaniljekrem

Bløtkake med vaniljekrem

Middels
90 min.