Jordbærostekake

Middels
290 min.
Dette er en frisk og fyldig jordbærostekake som er laget med en knasende god glutenfri kjeksbunn. Denne festkaken kan du fint lage opptil 3 dager i forveien.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kjeksbunn:

  1. Ha kjeksen i en plastpose og knus den med en kjevle til du får små smuler.

  2. Ha smulene over i en bakebolle og bland sammen med Flytende Melange. Du kan også gjøre dette i en food processor.

  3. Trykk ut smulene i bunnen av en springform (ca. 25 cm). Du trenger ikke å kle bunnen med bakepapir.

Ostemasse:

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke. Dette tar cirka 5 minutter.

  2. Varm opp vann i en liten kjele på middels varme, men ikke la den koke.

  3. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i det varme vannet. Rør til gelatinen har løst seg opp og la det avkjøles helt.

  4. Ha kremost, gelatinvannet og sukker i en miksebolle, og rør til du får en jevn og kremet blanding. Dette tar cirka 2 minutter.

  5. Pisk kremfløten til en luftig krem i en annen bolle.

  6. Mos jordbærene til en jevn røre med en stavmikser eller blender. Press jordbærrøren gjennom en fin sil slik at ikke alle frøene blir med.

  7. Vend stivpisket krem og jordbærrøre forsiktig inn i osteblandingen til den er jevn og luftig.

  8. Ha røren over kjeksbunnen og avkjøl i seks timer.

  9. Del jordbær i skiver, og pynt kaken med jordbær.

Antall porsjoner:

  • KJEKSBUNN:
  • 300 gram glutenfrie Digestive-kjeks
  • 5 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • OSTEMASSE:
  • 3 dl kaldt vann
  • 1 dl vann til koking
  • 8 stk gelatinblader
  • 600 gram kremost naturell
  • 200 gram sukker
  • 800 gram jordbær
  • 5 dl kremfløte
  • 100 gram jordbær til pynt

Lignende oppskrifter

Red velvet-kake med ostekremglasur og bær

Red velvet-kake

Middels
60 min.

Ostekake med rømmelokk og bær

Middels
270 min.
Iskake med bringebær

Iskake med bringebær

Enkelt
60 min.