Dette er en frisk og fyldig jordbærostekake som er laget med en knasende god glutenfri kjeksbunn. Denne festkaken kan du fint lage opptil 3 dager i forveien.

Ingredienser

1 porsjon

Kjeksbunn

300 gram glutenfrie Digestive-kjeks

Ostemasse

3 dl kaldt vann
1 dl vann til koking
8 stk gelatinblader
600 gram kremost naturell
200 gram sukker
800 gram jordbær
5 dl kremfløte
100 gram jordbær til pynt

Produkter i oppskriften

Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode smørsmaken med oljens enkelhet og Mela… Les mer

Kommentarer

  • Jeanett Tønnesen

    Denne oppskriften må gjøres om! Første gang jeg noen gang har måttet kaste en kake i søpla. Enda jeg fulgte den til punkt og prikke. Må ha i mye mer gelatin👍

    • Cecilie

      Hei Jeanett! Beklager sent svar på denne. Så leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Vi har nå sjekket oppskriften, og du har helt rett, det var en feil i den, som nå er rettet opp. Vannet må koke for at gelatinen skal aktiveres. Lykke til hvis du prøver igjen, og beklager ulempene feilen medførte! 🙂

  • Christine

    Hei,
    Jeg skulle bake en glutenfri til 17. mai. Fant denne oppskriften. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke. Ostemassen stivnet ikke. Hadde kaken i kjøleskapet i 24 timer. Bortkastet penger og tid. Hilsen en skuffet kakebaker.

    • cecilie

      Så leit å høre, Christine! En mulig årsak kan være at væskemengden ble for stor, avhengig av hvilken type jordbær du brukte. Var de frosne eller ferske? Bær inneholder ulik mengde væske, noe som påvirker resultatet på kaken. Det skal være som en litt tykk bærpuré. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

    • Cecilie

      Hei igjen Christine! Vi har nå sjekket oppskriften, og du har helt rett, det var en feil i den, som nå er rettet opp. Vannet må koke for at gelatinen skal aktiveres. Lykke til hvis du prøver igjen, og beklager ulempene feilen medførte! 🙂

  • Kjersti

    Denne fløt utover, stivnet ikke skikkelig

    • cecilie

      Hei Kjersti! Så leit å høre at kaken ikke ble vellykket. Hva slags jordbær brukte du, frosne eller ferske? Bær inneholder litt ulik mengde væske, og det kan påvirke resultatet på kaken hvis væskemengden blir for stor. Det skal være som en litt tykk bærpuré. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

    • Cecilie

      Hei igjen Kjersti! Vi har nå sjekket oppskriften, og du har helt rett, det var en feil i den, som nå er rettet opp. Vannet må koke for at gelatinen skal aktiveres. Lykke til hvis du prøver igjen, og beklager ulempene feilen medførte! 🙂

  • Hilde

    Hei. Tidligere da jeg har laget med glutenfri digestive kjeks har bunnen blitt steinhard. Hvordan blir bunnen i denne oppskriften?

    • Anne Cathrine

      Hei Hilde! Denne bunnen blir mye løsere siden Flytende Melange har litt andre egenskaper og ikke hardner på samme måte som hvis du bruker smeltet Melange. Så det kan være dette er kjeksbunnen du er ute etter. Lykke til med bakingen 😊

  • KI

    Kan jeg bruke philadelfia ost istedet for kremost naturell? Isåfall, er det samme mengde jeg må ha da eller? På forhånd, takk for svar.

    • Anne Cathrine

      Hei Ki! Det kan du helt fint bruke. Samme mengde ja.

  • Eva Klevstad

    Kan kaka fryses?

    • sorsig

      Hei Eva, denne ville jeg nok vært forsiktig med å fryse, ettersom bærene kan endre konsistens en del når de blir fryst og tint. Men smaken er nok likevel nydelig 🙂

  • Hilde stavem Maas

    Hvilken kjeks kan jeg bruke som er glutenfrie.?Hilsen Hilde

    • sorsig

      Hei, Hilde, bruk gjerne glutenfrie Digestive kjeks, som oppført i ingredienslista her 🙂

  • Hilde stavem Maas

    Hvilken kjeks kan jeg bruke som er glutenfrie.?Hilsen Hilde

  • Kathrine

    Min stivna ikke, og jeg endte opp med for mye røre til formen.. Men smaken kan man ikke si noe på 😂 kan man kanskje bruke vanlig gelepulver (sitron?) med 1 dl vann? Føler det kanskje hadde stivna bedre da…

    • sorsig

      Hei Kathrine, glad den falt i smak, men leit ikke konsistensen ble optimalt. Du kan godt erstatte gelatinplatene og 1 dl vann med 1 pakke sitrongelé og 2,5 dl vann. Det er halvparten av væskemengden av det som står på pakken og vanlig mengde til en ostekake. Lykke til 🙂 🤞🏻

      • Silje

        Kan man bruke jordbærgele istedet for sitron?

        • cecilie

          Hei Silje! Ja, det kan du. Lykke til! 🙂