Kanelbollekake med eplefyll

Middels
150 min.
Klarer du ikke å bestemme deg for om du skal lage kanelboller eller eplekake? Slå de to herlige bakverkene sammen og lag en smakfull kanelbolleeplekake. Luftige kanelboller med nydelig eplefyll er en kombinasjon de fleste vil elske.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha siktet hvetemel, romtemperert melk, sukker, vaniljesukker, 0.5 pose (6 gram) tørrgjær og egg i en bolle, og elt med en kjøkkenmaskin i 10 minutter.

  2. Tilsett kald Melange i terninger og elt blandingen godt sammen med eltekrok på middels hastighet, til deigen slipper bakebollen og har en glatt og fin overflate. Dette tar ca. 10 minutter.

  3. Dekk bollen med plast eller et fuktig kjøkkenhåndkle og la deigen heve på kjøkkenbenken til den har doblet i størrelse, ca. 1 time.

Fyll:

  1. Skrell eplene, del dem i to og ta ut kjernen. Skjær eplene i tynne skiver på ca. 0,25 cm.

  2. Kjevle deigen ut til et rektangel som er rundt 1 centimeter tykk. Fordel et tynt lag med Flytende Melange utover deigen. Dryss på sukker og kanel, og fordel epleskivene utover.

  3. Rull deigen fast sammen til en pølse fra den lengste siden, og del hver pølse i ca. 2 centimeter tykke skiver.

  4. Legg kanelbollene tett sammen i en rund form på 26 cm, dekk til med et kjøkkenhåndkle og la kanelbollene etterheve i 30 minutter på et lunt sted.

  5. Varm opp ovnen til 200 grader.

  6. Pensle kanelbollekaken med et sammenpisket egg.

  7. Steke den på midterste rille i ovnen i 15 minutter.

  8. La kanelbollekaken avkjøle på en rist før du pynter den.

Glasur:

  1. Bland sammen melis og vann.

  2. Virker melisglasuren for tørr kan du tilsette litt mer vann. Pass på mengden og tilsett aldri mer enn 1 ts av gangen, ellers risikerer du at glasuren fort blir for flytende.

  3. Pynt kanelbollekaken med melisglasuren.

Antall porsjoner:

  • BOLLEDEIG:
  • 500 gram siktet hvetemel
  • 2.5 dl melk, romtemperert
  • 75 gram sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 pose tørrgjær
  • 1 stk egg
  • 75 gram Melange
  • FYLL:
  • 3 ss Flytende Melange
  • 3 ss sukker
  • 3 ss kanel
  • 3 stk epler
  • 1 stk egg, til pensling
  • GLASUR:
  • 2 dl melis
  • 1 ss vann

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Blåbærflette med vaniljekrem. Foto.

Blåbærflette med vaniljekrem

Middels
120 min.
oslos beste kanelboller

Østmarkas beste kanelboller

Middels
40 min.
Vaniljesnurrer med bringebær. Foto.

Vaniljesnurrer med bringebær

Enkelt
120 min.