Kanelbollevafler med ostekremglasur

Enkelt
60 min.
Er du glad i både vafler og kanelboller kommer du til å elske denne kombinasjonen! Den spesielle fremgangsmåten for vaffelrøren gjør kanelbollevaflene superluftige. Spis dem enkeltvis toppet med en frisk ostekremglasur, eller legg vaflene lagvis med den deilige glasuren og server som en flott og fristende kanelbollekake. Oppskriften gir cirka 10 vaffelplater.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kanelbollevafler:

  1. Ha hvetemel, vaniljesukker, kanel, bakepulver, hjortetakksalt og salt i en bolle og bland det sammen.

  2. Skill eggeplommene fra hviten, og pisk eggeplommer, lønnesirup, flytende Melange, melk og kulturmelk sammen.

  3. Bland melkeblandingen sammen med de tørre ingrediensene.

  4. Pisk eggehvitene helt stive. De skal være så stive at du skal kunne løfte bollen opp-ned, uten at de slipper bollen.

  5. Fold de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i vaffelrøren.

  6. La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.

  7. Lag ostekremglasur mens røren sveller.

Ostekremglasur:

  1. Pisk sammen flytende Melange, kremost, kremfløte, sitronskall, melis og vaniljesukker til du får en jevn glasur uten klumper.

  2. Sett kremen kjølig slik at den får satt seg mens du steker vaflene.

  3. Smør vaffeljernet med flytende Melange. Stek vaflene og avkjøl de på rist.

  4. Skal du servere kanelbollevaflene som en vaffelkake, kan du legge vafler og ostekremglasur lagvis og toppe vaffelkaken med glasur rett før servering.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Vaffel på pinne

Vaffel på pinne

Enkelt
60 min.
Regnbuevafler

Regnbuevafler

Middels
90 min.
Enkle vafler

Enkel vaffelrøre

Enkelt
15 min.