Kanelsnurrer

Enkelt
90 min.
Kanelsnurrer, kanelboller, kanelknuter, skillingsbolle eller kanel i svingene? Kjært barn har mange navn! Er det en ting som er sikkert så er det at få ting slår duften av dette nybakte bakverket som fyller rommet. Følger du denne oppskriften får du et luftig og saftig resultat. Oppskriften gir ca. 32 kanelsnurrer.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Deig:

  1. Del opp gjæren i en bakebolle.

  2. Smelt 75 gram Melange i en liten kjele ved lav varme. Ta kjelen av kokeplaten og tilsett melken. Væsken skal være fingervarm.

  3. Hell blandingen i bakebollen og rør ut gjæren.

  4. Rør inn sukker. Rør så melet inn i væsken.

  5. Arbeid deigen godt til den slipper bollen.

  6. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken til den har doblet seg. Dette tar cirka 1 time.

Fyll:

  1. Lag fyllet ved å røre 50 gram romtemperert Melange, sukker og kanel sammen til en myk krem.

Utbaking:

  1. Dryss litt mel på bordet og del deigen i to. Trill hvert emne til en lang pølse på ca. 20 cm. Kjevle hver pølse til et rektangel på ca. 25 x 40 cm.

  2. Smør kanelkremen i et tynt lag utover hver leiv. Rull leivene fast sammen til pølser fra den lengste siden og del hver pølse i 16 like tykke skiver.

  3. Legg kanelsnurrene med snittflaten opp på bakeplater dekket med bakepapir. Bruk god avstand.

  4. La kanelsnurrene etterheve under et klede i cirka 30 minutter.

  5. Sett ovnen på 225 grader.

  6. Pensle kanelsnurrene med et sammenvispet egg, og dryss over mandler og perlesukker. Stek kanelsnurrene midt i ovnen i ca. 8 minutter.

  7. Avkjøl kanelsnurrerene på en rist.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Pannekakerøre

Oppskrift på enkel pannekakerøre

Enkelt
40 min.
oslos beste kanelboller

Østmarkas beste kanelboller

Middels
40 min.
Vaniljesnurrer med bringebær. Foto.

Vaniljesnurrer med bringebær

Enkelt
120 min.