Kanelstenger

Middels
40 min.
Kanelstenger er lekre småkaker med smak av kanel. Det er som navnet forteller avlange kaker som gjerne rulles til pølser før de klemmes flate. De toppes med perlesukker, men noen velger i tillegg å strø hakkede mandler over. Kanelstanger er av de mindre kjente julekakene, og noen velger også å lage dem på andre tider av året enn til jul. En porsjon tilsvarer ca. 60 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. La Melange stå i romtemperatur i litt tid før du starter å bake.

  2. Visp egg, eggeplommen og sukker til eggedosis.

  3. Skåld og finhakk mandlene. Tilsett mandler, fløte og hvetemelet blandet med bakepulveret i eggedosisen.

  4. Arbeid den romtempererte og myke Melangen inn i blandingen til du har en fin og jevn deig. La deigen hvile i kjøleskap i cirka en time.

  5. Varm opp ovnen til 200 grader.

  6. Trill den kalde deigen til fingertykke pølser og skjær dem i passende lengder, cirka 8 centimeter.

  7. Pensle med eggehvite og dryss med kanel og perlesukker. Legg kakene på bakeplate dekket med bakepapir.

  8. Stek kakene på midterste rille i cirka 8-10 minutter.

  9. Avkjøl kakene på rist etter steking.

Antall porsjoner:

  • 225 gram Melange - klassikeren siden 1919
  • 3 stk egg
  • 1 stk eggeplomme
  • 225 gram sukker
  • 60 gram mandler, skåldede og finhakkede
  • 2 ss kremfløte
  • 335 gram siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • PYNT:
  • 1 stk eggehvite, til pensling
  • Kanel og perlesukker

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

oppskrift på brune pinner julekake

Brune Pinner

Middels
40 min.

Pepperkaker

Enkelt
60 min.
Sarah Bernhard. Foto.

Sarah Bernhard

Enkelt
60 min.