Key lime pie er en amerikansk klassiker som har fått navnet sitt etter de små, aromatiske key lime-fruktene som gror naturlig i hele Florida Keys. Du kan fint bruke vanlige lime, slik som vi har gjort i denne oppskriften, og resultatet er en frisk og søt pai som smaker av sol og sommer. Den er også superlett å lage med enkel kjeksbunn og kun tre ingredienser i fyllet. Bare husk at det er søt, kondensert melk du må bruke, ikke vikingmelk. Dette finner du på de fleste matbutikker med stort utvalg.

Ingredienser

1 porsjon

Bunn

300 gram Digestive-kjeks (eller annen havrekjeks)
2 ss brunt sukker

Fyll

4 stk lime
4 stk eggeplommer
400 gram søt kondensert melk

Topping

1 dl kremfløte
0.25 ts vaniljesukker
1 stk lime, skallet

Produkter i oppskriften

Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode smørsmaken med oljens enkelhet og Mela… Les mer

Kommentarer

  • Mirjam

    Første forsøk md guttungen på 14, foodprosessoren ville ikke virke, så vi tok to av de gjennomsiktige fryse/brødposene og knuste kjeksen, tilsatte flytesmøret og brunt sukker, ble helt suksess, fant plutselig ikke boksåpneren heller, så knivstakk kondenserte melkeboksen åpen, resultatet ble perfekt 👌🏻😃😃

    • Mirjam

      Altså hele paien ble perfekt 😅

      • Cecilie

        Ja, det skjønte jeg, nydelig å høre at det smakte! 🙂

    • Cecilie

      Så herlig å høre, Mirjam! Dere er jammen en kreativ familie som får det til, takk for at du deler, og god sommer videre til dere! 🙂

  • Elin

    Hvordan kan kondensert melk i denne oppskriften erstattes ved laktoseintoleranse?

    • Anne Cathrine

      Hei Elin! Etter litt detektivarbeid kan det se ut som at det finnes noe som heter søtet kondensert kokosmelk, som kan brukes for å lage en pai uten laktose. Jeg vet dessverre ikke hvor enkelt det er å få tak i men anbefaler at du søker på nettet og i velassorterte importbutikker. Det er også mulig å lage sin egen.
      Et annet alternativ er å søke på vegansk key lime pie og se hva som dukker opp.
      Lykke til 😊

  • Kristin Fjellsøy

    Kan kalen fryses?

    • Anne Cathrine

      Hei Kristin! Du kan fint fryse denne kaken. Anbefaler å sette den i frysen uten tildekking i 2-3 timer. Pakk den deretter godt inn med plastfolie, gjerne helt ned på fyllet, for å unngå frostskader. Oppbevares 2-3 måneder i frysen. Lykke til 😊

  • Rookie

    Må man ha brunt sukker? Har kun faring.

    • Anne Cathrine

      Brunt sukker og brunt farin er det samme, så det kan du fint bruke. Lykke til med kaken 😊

  • Gro Kittilsen

    Supert med oversetting av oppskriften👍🏽

  • Kamille

    Kan man lage søt kondensert melk til denne paien selv, hvis man har laktosefritt kosthold?