Key lime pie

Enkelt
120 min.
Key lime pie er en amerikansk klassiker som har fått navnet sitt etter de små, aromatiske key lime-fruktene som gror naturlig i hele Florida Keys. Du kan fint bruke vanlige lime, slik som vi har gjort i denne oppskriften, og resultatet er en frisk og søt pai som smaker av sol og sommer. Den er også superlett å lage med enkel kjeksbunn og kun tre ingredienser i fyllet. Bare husk at det er søt, kondensert melk du må bruke, ikke vikingmelk. Dette finner du på de fleste matbutikker med stort utvalg.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bunn:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.

  2. Smør en paiform på 22 til 24 centimeter i diameter inn med et tynt lag Flytende Melange.

  3. Ha kjeks, Flytende Melange og brunt sukker i en food processor. Kjør til du har en finkornet blanding.

  4. Ha kjeksblandingen over i paiformen og bruk baksiden av en spiseskje til å presse den godt ned i bunnen og opp langs kantene i et jevnt lag.

  5. Stek bunnen på rist, midt i ovnen i 10 minutter. Avkjøl helt.

Fyll:

  1. Skyll og tørk limene godt.Riv det grønne skallet av to limene med fint rivjern. Unngå å få med for mye av det hvite, da dette kan gi en bitter smak.

  2. Del deretter limen i to og press ut all saften. Du trenger cirka 1,5 dl limesaft.

  3. Rør eggeplommene godt sammen med søt kondensert melk i en bakebolle. Tilsett limeskall og limesaft, og rør sammen til du har en jevn blanding.

  4. Hell fyllet over i den avkjølte paibunnen og stek paien midt i ovnen i cirka 10 minutter. Paien skal være stivnet på toppen.

  5. Avkjøl paien helt på rist og sett den deretter i kjøleskapet i minimum 2 timer før den skal serveres, gjerne lengre.

Topping:

  1. Pisk sammen kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem.

  2. Server kremen i en skål ved siden av, eller bruk sprøytepose med lukket stjernetipp til å pynte paien. Avslutt med revet limeskall.

  3. Kaken kan oppbevares i to til tre dager i kjøleskapet.

Antall porsjoner:

  • BUNN:
  • 300 gram Digestive-kjeks (eller annen havrekjeks)
  • 1 dl Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 2 ss brunt sukker
  • FYLL:
  • 4 stk lime
  • 4 stk eggeplommer
  • 400 gram søt kondensert melk
  • TOPPING:
  • 1 dl kremfløte
  • 0.25 ts vaniljesukker
  • 1 stk lime, skallet

Lignende oppskrifter

Sitronterte med krem. Foto.

Sitronterte

Middels
110 min.
Ostekake med gelélokk

Ostekake med gelélokk

Enkelt
60 min.
Glutenfri blåbærpai med vaniljeis. Foto.

Glutenfri blåbærpai

Enkelt
80 min.